Η τέχνη των διαμαντιών potrait cut.

Date

Ένα μακρύ, λεπτό τζάμι από απόλυτα διαφανές γυαλί είναι η έμπνευση πίσω από τα διαμάντια portrait cut.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αυτοί οι φανταχτεροί πολύτιμοι λίθοι βασίζονται στην εξαιρετική διαύγεια των διαμαντιών. Έτσι θα δημιουργήσουν ένα εφέ παραθύρου που είναι αρκετά εντυπωσιακό όταν το βλέπει κανείς από κοντά. Επειδή δεν έχουν όψεις όπως οι πέτρες στρογγυλής κοπής μπριγιάν, δεν έχουν τη λάμψη που συνήθως περιμένουμε από τα διαμάντια.

Αντιθέτως, είναι καλλιτεχνικά, εκλεπτυσμένα και περισσότερο για τον εντυπωσιασμό παρά για την υψηλή λαμπρότητα.

Ας εξερευνήσουμε μερικά σπουδαία παραδείγματα λίθων portrait cut από παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Το στρογγυλό διαμάντι σε κοπή μπριγιάν είναι αναμφίβολα όμορφο. Αλλά υπάρχει κάτι το πειραματικό και απροσδόκητο στις δημιουργίες υψηλών κοσμημάτων με πέτρες portrait cut. Αυτές οι μακριές, λεπτές φέτες από σειρές από άτομα άνθρακα δεν είναι καινούργιες. Αποτελούν μια σύγχρονη ερμηνεία των αρχαίων ινδικών διαμαντιών lasque. Αυτά είναι εξαιρετικά λεπτά φύλλα διαμαντιού που λάμπουν σαν ένα σώμα νερού.

Οι σύγχρονες portrait cuts έχουν ελάχιστες όψεις κατά μήκος των εξωτερικών τους άκρων. Είναι παρόμοιες με τις βαθμίδες μιας κοπής σμαραγδιού, αλλά πολύ πιο προσεγμένες. Ο στόχος είναι να κοιτάξετε μέσα σε ένα λείο, επίπεδο και διαυγές φύλλο διαμαντιού που μοιάζει με μικρογραφία υαλοπίνακα.

Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο και διαμάντια Boghossian

Στην παράδοση lasque, αυτού του είδους τις πέτρες χρησιμοποιούν όπως το γυαλί μιας κορνίζας φωτογραφιών. Δηλαδή για την προστασία και την διατήρηση ενός πορτρέτου από κάτω.

Το βλέπουμε και σε σύγχρονα σχέδια, όπως η συλλογή Portrait Diamond της Kelty Pelechytik. Όπου ζωγραφισμένα στο χέρι μάτια κοιτάζουν από το κέντρο των δαχτυλιδιών.

Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ακόμη και ως μια πολύτιμη εκδοχή του doublet. Ένας όρος που συνήθως συνδέεται με στρώσεις πολύτιμων λίθων και μερικές φορές γυαλιού για τη δημιουργία ενός σύνθετου.

Δαχτυλίδια Kelty Pelechytik

Γράφοντας αυτό το άρθρο θυμήθηκα την πρώτη φορά που ανακάλυψα αυτή την ασυνήθιστη κοπή διαμαντιού. Ήταν όταν εργαζόμουν στην Boghossian πριν από 10 χρόνια. Ο ελβετός κοσμηματοπώλης χρησιμοποίησε εκτενώς αυτή την κοπή στην χαρακτηριστική του συλλογή Kissing.

Η τεχνική “Kissing” περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο πολύτιμων λίθων σε αρμονία μεταξύ τους. Έτσι ώστε να φαίνεται ότι αγκαλιάζονται σε έναν λεπτό χορό.

Ο καθένας τους συμπληρώνει και ενισχύει το χρώμα και την ομορφιά του άλλου”, εξηγεί η ιστοσελίδα της μάρκας. Δεδομένου ότι ο ένας πολύτιμος λίθος τοποθετείται πάνω στον άλλο, είναι καθοριστικό το γεγονός ότι ο ένας από αυτούς έχει επίπεδη επιφάνεια για να φιλοξενήσει έναν άλλο πολύτιμο λίθο πάνω ή κάτω από αυτόν. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι το διαμάντι με κοπή πορτραίτου.

Κομήματα Boghossian

Αλλού, ο Lorenz Baumer εκμεταλλεύεται τις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες των portrait cut για να χαράξει μοναδικές εικόνες. Όπως λογότυπα, γράμματα και σχήματα που χάραξε στη συλλογή του από διαμάντια με “τατουάζ”.

Σε αυτά τα κομμάτια, οι πολύτιμοι λίθοι portrait cut δεν αποτελούν εναλλακτική λύση στο γυαλί. Είναι ένας κυριολεκτικά γυάλινος καμβάς πάνω στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει έργα τέχνης, όπως ένα ζευγάρι γάντια πυγμαχίας ή μια ανατομική καρδιά.

Δαχτυλίδι Lorenz Baumer Tatoo

Στο κοσμηματοπωλείο VAK Jewelry, βλέπουμε παραδείγματα διαμαντιών portrait cut σε σχήματα χαρταετού, εξαγώνου και τριγώνου.

Όταν συνδυάζονται με έντονα χρωματιστούς πολύτιμους λίθους, αυτοί οι κρυστάλλινοι διαυγείς πολύτιμοι λίθοι φαίνονται σχεδόν εξωγήινοι και φουτουριστικοί. Σαν να μεταφέρονται από ένα άλλο τοπίο με κοσμήματα.

Επειδή είναι τόσο λεπτά, οι portrait cuts είναι ελαφριές και δεν χρειάζονται βαριές τοποθετήσεις από πολύτιμα μέταλλα. Μπορούμε να δούμε τα οφέλη αυτού σε όλη τη σειρά VAK Jewelry. Όπου οι πέτρες συχνά μοιάζουν να αιωρούνται ή να πέφτουν σαν σταγόνες νερού από τα αυτιά και τους καρπούς.

VAK Jewelry

Αυτός ο μινιμαλισμός είναι το σήμα κατατεθέν πολλών σχεδιαστών που χρησιμοποιούν εκτενώς διαμάντια portrait cut. Όπως η Eva Zuckerman της Eva Fehren με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι πολύτιμοι λίθοι της τοποθετούνται σε θηλυκά δαχτυλίδια αρραβώνων με στενές διαμαντένιες σειρές. Ακόμη σε λεπτά σκουλαρίκια σε στιλ αγκαλιάς για “barely there” λάμψη.

Για τις γυναίκες των οποίων το προσωπικό στιλ είναι διακριτικό και αυστηρό, ένα διαμάντι portrait cut είναι πιθανότατα δελεαστική επιλογή.

Εξάλλου, ένας μεγάλος πολύτιμος λίθος portrait cut μπορεί να δείχνει γαλήνιος και εκλεπτυσμένος. Σε αντίθεση με μια σχεδόν υπερβολικά αστραφτερή πέτρα σε σχήμα μαξιλαριού ή οβάλ κοπής 10+ καρατίων. Για παράδειγμα, η ηθοποιός Rooney Mara είναι γνωστό ότι έχει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με διαμάντι σε portrait cut. Έτσι που ταιριάζει απόλυτα με το έντονα ιδιωτικό και διακριτικό δημόσιο προφίλ της.

Επιλογή δαχτυλιδιών Eva Fehren από χρυσό και διαμάντια portrait cut

Αλλά τα διαμάντια δεν πρέπει ποτέ να ξεχωρίζουν μόνο για ένα πράγμα. Ο κορυφαίος κοσμηματοπώλης Alessio Boschi χρησιμοποιεί διαμάντια portrait cut για να παραπέμψει σε κάτι αρχαίο και θησαυρό στην σύνθεση του Medusa.

Ένα δαχτυλίδι κοκτέιλ με διαμάντια και σμαράγδια κοσμείται με ένα καπάκι από διαμάντι potrait cut 3,07 καρατίων. Που ανοίγει για να αποκαλύψει ένα μικρομωσαϊκό που απεικονίζει τη μυθική γοργόνα Μέδουσα.

Αυτό το κομμάτι και το αντίστοιχο κολιέ του απέχουν πολύ από τον απροκάλυπτο φουτουρισμό άλλων εταιρειών, που χρησιμοποιούν πολύτιμους λίθους portrait cut. Μάλλον είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα.

Δαχτυλίδι Alessio Boschi Medusa σε χρυσό, λευκό χρυσό, σμαράγδια και διαμάντια

Αντίστοιχα, αντί να ακολουθήσει τη μινιμαλιστική οδό, ο κοσμηματοπώλης Moussaieff έγινε εντελώς μαξιμαλιστής. Με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια πολυέλαιου με διαμάντια portrait cut.

Αστραφτερές γραμμές από λευκά και ροζ διαμάντια  briolette πέφτουν από τα αυτιά. Περνούν ακριβώς πίσω από δύο καφέ διαμάντια portrait cut σε σχήμα αχλαδιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σαν μεγεθυντικός φακός. Αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι είναι 42,11 καράτια και ταα πλαισιώνει ένα διαμορφωμένο πλαίσιο με φυσικό τρόπο από λευκά διαμάντια pavé.

Σκουλαρίκια υψηλής κοσμηματοποιίας Moussaieff από λευκόχρυσο, με 42,11-cts διαμάντια Natural Fancy Brown, 1,85-cts διαμάντια Natural Fancy Brownish Pink, 25,43-cts διαμάντια briolette και 3,63-cts λευκά διαμάντια

Είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή κάποιου από αυτά τα σχέδια. Έτσι να ξεχάσει τις βασικές ιδιότητες ενός ακατέργαστου διαμαντιού για να γίνει μια κομμένη και στιλβωμένη πέτρα potrait cut.

Μια τόσο μεγάλη, ανοιχτή επιφάνεια σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά χώρος για να μην φαίνονται τα εγκλείσματα! Ακόμη και η παραμικρή ατέλεια θα ενισχυθ με αυτή την κοπή σε σύγκριση με ένα πιο “επιεικές” στρογγυλό μπριγιάν.

Στη συνέχεια, πιθανόν, με την πρώτη ματιά, οι άνθρωποι μπορεί να πιστέψουν ότι βλέπουν κρύσταλλο πετρώματος ή ακόμη και γυαλί. Η potrait cut μπορεί να μην είναι για εσάς αν η αναγνωρισιμότητα του διαμαντιού είναι ψηλά στη λίστα των επιθυμιών σας.

Δαχτυλίδι Leen Heyne x Thesis Champagne Portrait Cut Diamond από χρυσό και διαμάντια

Ανεξάρτητως, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η potrait cut είναι ένα ακόμη συστατικό στη συνταγή των διαμαντιών. Τέτοιο που δίνει στους σχεδιαστές και στους λάτρεις των κοσμημάτων περισσότερες επιλογές, έμπνευση και ευκαιρίες για ομορφιά.

Προσωπικά, εκτιμώ την επαναστατικότητά της. Εξάλλου, παρά τον σύγχρονο μινιμαλισμό του, αντιπροσωπεύει την αντίθεση της σύγχρονης κοπής διαμαντιών. Θυσιάζοντας τη λάμψη που αντανακλά το φως για κάτι λείο και γυαλιστερό. Όταν φοράτε μια potrait cut, αψηφάτε τις συμβάσεις και δηλώνετε ότι δεν θα ακολουθήσετε το πλήθος. Τι να μην σου αρέσει σε αυτό;

Γράφει: Sarah Jordan

Πηγή: www.katerinaperez.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα