Η TAG Heuer παρουσιάζει ρολόι με διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας.

TAG Heuer ρολόι με διαμάντια

Date

Η ελβετική ωρολογοποιία εκμεταλλεύεται τις μοναδικές δυνατότητες της τεχνολογίας στο Carrera Plasma.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η TAG Heuer μπήκε στο παιχνίδι με τα διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας κάνοντας πρεμιέρα στο Watches & Wonders 2022 στην Γενεύη. Συγκεκριμένα παρουσίασε το νέο ρολόι Carrera Plasma, το οποίο χρησιμοποιεί διαμάντια καλλιέργειας μέσω της διαδικασίας χημικής εναπόθεσης ατμών. Αυτό το συστήνει στους καταναλωτές η TAG Heuer ως “Diamant d’Avant-Garde”.

“Η τεχνολογία χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD), γνωστή ως “Diamant d’Avant-Garde” στην TAG Heuer, μας επιτρέπει την εξερεύνηση της ευελιξίας του άνθρακα με τη μορφή διαμαντιών που εργαστηριακής καλλιέργειας. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήσαμε ένα εκπληκτικό ρολόι όπου χρησιμοποιούμε τα διαμάντια σε πολύ μοναδικά σχήματα και υφές”, εξήγησε ο Edouard Mignon, επικεφαλής καινοτομίας της TAG Heuer και του τμήματος ρολογιών και κοσμημάτων της LVMH.

“Τα εργαστηριακά διαμάντια μας επιτρέπουν την καινοτομία και τον πειραματισμό με αυτό το εξαιρετικό υλικό. Αυτό ανοίγει ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων για τους σχεδιαστές, τους ωρολογοποιούς και τους μηχανικούς”.

Το Carrera Plasma διαθέτει διαμάντια CVD-grown από τους κατασκευαστές Lusix, Capsoul και Diamaze.

Οι πέτρες εμφανίζονται πιο δημιουργικά σε δύο τομείς. Αρχικά είναι το πολυκρυσταλλικό καντράν με διαμάντια. Σε αυτό οι κρύσταλλοι διαμαντιών αναπτύσσονται ως μία οντότητα σε μια ειδικά δημιουργημένη πλάκα, ένα αποτέλεσμα που δεν εμφανίζεται φυσικά. Το συνολικό βάρος των διαμαντιών της πλάκας είναι περίπου 3,9 καράτια.

Αυτό δημιουργεί ένα αστραφτερό οπτικό αποτέλεσμα σε ολόκληρο το καντράν.

Επίσης υπάρχουν δύο μαύρες πολυκρυσταλλικές πλάκες διαμαντιών. Μία στο μετρητή λεπτών χρονογράφου στις 3:00 και μία στο μετρητή ωρών χρονογράφου στις 9:00.

Τις ώρες σημειώνουν διαμάντια κοπής μπαγκέτ, επίσης εργαστηριακής καλλιέργειας.

Μια άλλη μοναδική πτυχή διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας είναι η κορώνα με διαμάντια στις 3:00 η ώρα. Ολόκληρο το στοιχείο είναι ένα μοναδικό διαμάντι 2,5 καρατίων σε σχήμα κορώνας, κατασκευασμένο από την νεοσύστατη εταιρεία Capsoul.

Το ρολόι των 44 χιλιοστών διαθέτει ένα ελαφρύ περίβλημα ρολογιού με επίστρωση από αμμοβολή ανοδιωμένου αλουμινίου. Ακόμη διαθέτει μαύρη κεραμική γυαλισμένη στεφάνη.

Το Carrera Plasma τροφοδοτεί ο μηχανισμός H02 Tourbillon Nanograph. Ο εσωτερικός αυτόματος χρονογράφος είναι ελβετικής κατασκευής και διαθέτει απόθεμα ισχύος 65 ωρών.

Συνολικά, το Carrera Plasma διαθέτει 11,7 καράτια διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας από το καντράν, τους δείκτες ωρών, την κορώνα και 48 διαμάντια κοπής μπαγκέτας στη θήκη.

Αυτό το πρωτοποριακό ρολόι είναι μια επίδειξη καινοτομίας. Μην περιμένετε όμως να το δείτε στα καταστήματα, υπάρχει μόνο μία έκδοση και η τιμή της είναι περίπου 375.000 δολάρια.

www.tagheuer.gr

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα