Η Pantone ονομάζει το “Very Peri” ως το χρώμα του 2022.

Date

Το Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone παρουσίασε το "Very Peri" ως το χρώμα της χρονιάς για το 2022.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone παρουσίασε το “Very Peri” ως το χρώμα της χρονιάς για το 2022. Ένα γαλάζιο με βιολετί-κόκκινη απόχρωση που σηματοδοτεί το θάρρος και τη δημιουργικότητα.

Αυτό το χρώμα παρουσιάζεται ως η πιο χαρούμενη και ζεστή από όλες τις μπλε αποχρώσεις. Έχει μια αίσθηση νεωτερισμού που συνδέεται με το σημερινό τοπίο. Η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Έβαλε εμπόδια και ανάγκασε σε πολλές περιπτώσεις τους ανθρώπους να σκέφτονται πιο δημιουργικά. Η Pantone υπογράμμισε την περίοδο απομόνωσης από την οποία βγαίνει ο κόσμος. Οι έννοιες και τα πρότυπα αλλάζουν μέσα από τη συνεχή συγχώνευση της φυσικής και της ψηφιακής ζωής.

“Κινούμαστε σε έναν κόσμο πρωτοφανών αλλαγών. Η επιλογή του Pantone 17-3938 Very Peri φέρνει μια νέα προοπτική και όραμα της αξιόπιστης και αγαπημένης οικογένειας μπλε χρωμάτων”. Αυτά δήλωσε η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute.

“Συμπεριλαμβάνει τις ιδιότητες του μπλε. Ταυτόχρονα διαθέτει μια βιολετί-κόκκινη χροιά. Το Very Peri επιδεικνύει μια ζωηρή, χαρούμενη διάθεση και δυναμική παρουσία. Επίσης ενθαρρύνει τη θαρραλέα δημιουργικότητα και έκφραση”.

Σύμφωνα με την Laurie Pressman, αντιπρόεδρο του Pantone Color Institute, το χρώμα της χρονιάς Pantone αντανακλά τις παγκόσμιες εξελίξεις και τις πολιτιστικές αλλαγές. Επίσης συμβάλλει στην έκφραση των επιθυμιών των ανθρώπων. Για το 2022, η Pantone δημιούργησε ένα νέο χρώμα – για πρώτη φορά στην ιστορία του προγράμματος για το χρώμα της χρονιάς – για να σηματοδοτήσει παγκόσμιες καινοτομίες και μετασχηματισμούς.

Είναι η ψηφιακή άνοδος που έχει εξιτάρει ιδιαίτερα την Pantone. Με τον οργανισμό να αναφέρει ότι η συνεχής ανάπτυξη του ψηφιακού σχεδιασμού έχει επιτρέψει τη δημιουργία νέων εικονικών κόσμων. Έτσι αυτοί έχουν επιτρέψει την εξερεύνηση και τη δημιουργία νέων χρωματικών δυνατοτήτων. Επίσης τις τάσεις του gaming, την ανάπτυξη του metaverse και την ψηφιοποίηση της τέχνης. Αυτά επισημαίνει η Pantone ως μια επίδειξη των τάσεων των χρωμάτων. Όλα αυτά συγχωνεύονται από τον ψηφιακό κόσμο στον φυσικό, ξεκινώντας με το Very Peri.

“Η κοινωνία συνεχίζει να αναγνωρίζει το χρώμα ως μια κρίσιμη μορφή επικοινωνίας. Ακόμη ως έναν τρόπο έκφρασης και επίδρασης ιδεών, συναισθημάτων, εμπλοκής και σύνδεσης. Επίσης η πολυπλοκότητα αυτής της νέας μπλε απόχρωσης εμπλουτισμένης με κόκκινο-βιολετί αναδεικνύει τις εκτεταμένες δυνατότητες που υπάρχουν”, πρόσθεσε ο Pressman.

Από το 2000, η Pantone ανακοινώνει το κορυφαίο χρώμα της χρονιάς. Θυμίζουμε πως τα χρώματα του 2021, ήταν το Ultimate Gray και το Cheerful Yellow ενώ για το 2020 η εταιρεία είχε ψηφίσει το Royal Blue.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα