Η Melissa Kaye αυξάνει το χρώμα στη νέα συλλογή της.

Η συλλογή "Lenox" της Melissa Kaye έκανε το ντεμπούτο της στο Λας Βέγκας στην έκθεση Couture. Σηματοδοτεί το άνοιγμα της σχεδιάστριας στα κοσμήματα κατά παραγγελία και στους μεγάλους έγχρωμους πολύτιμους λίθους.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Τα τελευταία χρόνια, η Melissa Kaye είναι πρωτοπόρος στη συζήτηση για το χρώμα στα κοσμήματα.

Είτε σμιλεύει τον σμάλτο σε απροσδόκητες νέον αποχρώσεις, είτε εμβαθύνει σε μια παστέλ παλέτα. Την σχεδιάστρια με έδρα τη Νέα Υόρκη δεν την φοβίζει το να μπαίνει σε νέα χρωματικά εδάφη.

Η τελευταία της συλλογή συνδυάζει φωτεινούς, χρωματιστούς πολύτιμους λίθους με το σμάλτο που φέρει την υπογραφή της.  

Από τη φύση του, κάθε κομμάτι της νέας συλλογής “Lenox” είναι μοναδικό στο είδος του. Με κάθε έναν προσεκτικά επιλεγμένο πολύτιμο λίθο να έχει το δικό του φωτοστέφανο από σμάλτο σύμφωνα με την τάση της σχεδιάστριας.

“Είχαμε καταπληκτική επιτυχία με τη συλλογή νέον από το λανσάρισμά της το 2019 και συνεχίσαμε να την επεκτείνουμε σε διαφορετικές γραμμές. Αλλά πάντα υπήρχε το ερώτημα “Τι είναι το επόμενο;”. Ποιο είναι το επόμενο νέον;”, δήλωσε η Kaye.

“Ήθελα να διατηρήσω το θέμα της έντονης χρωματικής μας παλέτας, αλλά να εισαγάγω και κάτι νέο. Και εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι ζωηρές πολύτιμες πέτρες μεγάλου μεγέθους, προσθέτοντας ένα άλλο έντονο χρώμα”.

Τις τουρμαλίνες τύπου Paraiba, για παράδειγμα, τις πλαισιώνει πράσινο σμάλτο για μια τροπική τονική εμφάνιση ή τις περιβάλλει καυτό ροζ σμάλτο για απροσδόκητη αντίθεση. Ένα ροζ ζαφείρι μπορεί να το πλαισιώνει το ίδιο σχεδόν φωτεινό ροζ σμάλτο ή ένα κίτρινο νέον μπάλας του τένις. 

Η Kaye έχει ακολουθήσει πάντα το ένστικτό της όταν συνδυάζει αποχρώσεις και έτσι δημιουργεί τους δικούς της κανόνες.

“Ήταν σημαντικό για μένα να επιλέξω πολύτιμους λίθους που να μπορούμε να τους συνδυάζουμε καλά με το φθορίζον σμάλτο που φέρει την υπογραφή μας”, εξηγεί.

“Αυτά που επιλέξαμε – ζωηρά ροζ ζαφείρια και σπινέλι, ρουμπίνια και τουρμαλίνη [τύπου Paraiba] – όλα έχουν από μόνα τους μια ποιότητα νέον. Κάθε πολύτιμο λίθο τον έχουμε συνδυάσει στη συνέχεια με ένα συμπληρωματικό σμάλτο. Είτε πρόκειται για μια απόχρωση που δημιουργεί μια πιο μονοχρωματική εμφάνιση είτε για κάτι που έχει περισσότερο αντίθεση και ένταση”.

Η Lenox σηματοδοτεί επίσης το εγχείρημα της Kaye να δημιουργήσει πιο ξεχωριστά και μοναδικά κομμάτια.

Αν και έχει μια ξεχωριστή ματιά και γούστο για πολύτιμους λίθους. Είναι επίσης πρόθυμη να δουλέψει με τα υπάρχοντα κομμάτια των πελατών της, επανατοποθετώντας πολύτιμους λίθους από οικογενειακά κειμήλια, για παράδειγμα.

“Τα σχήματα είναι ιδανικά για προσαρμογή”, δήλωσε η Kaye.

Κατά την παρουσίαση, η συλλογή Lenox περιλαμβάνει πικάντικα δαχτυλίδια κοκτέιλ και λεπτεπίλεπτα κολιέ τένις με μενταγιόν από πολύτιμους λίθους. Τα μενταγιόν έχουν επίσης σχεδιαστεί ως αντικαταστάτες του κουμπώματος του κολιέ.

“Μου αρέσει να δημιουργώ κομμάτια που έχουν μια ενδιαφέρουσα λειτουργία. Οπότε τα στοιχεία από σμάλτο και πολύτιμους λίθους στα κολιέ τένις είναι αποσπώμενο κούμπωμα. Έτσι μπορεί να αλλάξει, δίνοντας στους πελάτες την ευκαιρία να τα συλλέγουν και να τα αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεσή τους”.

Τα δαχτυλίδια ξεκινούν από 9.400 δολάρια και φτάνουν μέχρι τα 28.650 δολάρια, ενώ τα μενταγιόν ξεκινούν από 16.850 δολάρια και φτάνουν μέχρι τα 28.450 δολάρια.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα