Η IGI πιστοποιεί το μεγαλύτερο διαμάντι εργαστηρίου.

Date

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεμολογίας (IGI) ανέλυσε και βαθμολόγησε ένα διαμάντι 35,00 καρατίων που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η παραγωγή έγινε από την εταιρεία Maitri Lab Grown Diamonds (Maitri). Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ κατεργάστηκε σε κοπή σμαραγδιού με διαστάσεις 23,37 x 15,24 x 9,06 χιλιοστά. Ο ακατέργαστος κρύσταλλος τύπου IIa από τον οποίο διαμορφώθηκε αναπτύχθηκε με τη διαδικασία χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD). Η Maitri θα εκθέσει τον πολύτιμο λίθο στο JCK Las Vegas, 2-5 Ιουνίου, στο περίπτερο #8123.

Η Maitri σχολίασε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτό το αξιοσημείωτο διαμάντι 35 καρατίων που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο. Ένα επίτευγμα το οποίο ακολουθεί εκτεταμένες προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης, αντικατοπτρίζοντας την αφοσίωσή μας στην αριστεία. Η πιστοποίηση αυτού του σημείου αναφοράς από την IGI ενισχύει την αυθεντικότητα και τη γνησιότητά του. Επίσης έτσι ενισχύεται η ηγετική μας θέση στον κλάδο και αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες των διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας”.

Τα εργαστηριακά διαμάντια έχουν αναζωογονήσει τη βιομηχανία κοσμημάτων, προσφέροντας στους καταναλωτές μια αυθεντική, προσιτή εναλλακτική λύση στα εξορυγμένα διαμάντια. Σύμφωνα λοιπόν με τον στατιστικολόγο Edahn Golan, οι πωλήσεις μεμονωμένων διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας κατείχαν μερίδιο 13,7% το 2020. Έκτοτε, το μερίδιό τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, στο 33,8% το 2022.

“Η IGI είναι υπερήφανη που πιστοποιεί νέα σημεία αναφοράς, όπως αυτό το εξαιρετικό διαμάντι εργαστηριακής καλλιέργειας από τη Maitri”, δήλωσε ο Avi Levy, πρόεδρος της IGI North America. “Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η ποιότητα των επιτευγμάτων που βλέπουμε από τους κορυφαίους παραγωγούς είναι αξιοσημείωτη.

Αυτά τα επιτεύγματα υπογραμμίζουν επίσης πόσο ζωτικής σημασίας είναι ο έλεγχος, η ταξινόμηση και η δημοσιοποίηση. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον της συνεχούς εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης του κλάδου μας”.

Η IGI θα παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες διαλογής και ταξινόμησης διαμαντιών στο JCK Las Vegas, στο περίπτερο #8055. Οι παρευρισκόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν με την IGI σε δύο συνεδρίες JCK Talks: “Lab Grown Diamond 101 (and beyond)” την Πέμπτη 1 Ιουνίου από τις 5:00-5:45 μ.μ. στην αίθουσα 101, Expo Level I, και “Lab Grown Diamond Updates” το Σάββατο 3 Ιουνίου, από τις 10:00-10:45 π.μ., Expo Level II Showcase Stage.

Οι συμμετέχοντες στην JCK μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το IGI happy hour στις 4:00 μ.μ. καθημερινά, στο design lounge stand #12037, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία διαμαντιών, κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων.

Για να μάθετε περισσότερα για την IGI και άλλες προσφορές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.igi.org.

Πηγή: southernjewelrynews.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα