Η GIA πρωτοστατεί στην αξιολόγηση και αναγνώριση των LGD.

Date

Το Gemological Institute of America σημειώνει συνεχώς πρόοδο στον τομέα των ελέγχων και της αναγνώρισης των εργαστηριακών διαμαντιών. Σκοπός είναι να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στον ακμάζοντα τομέα των LGD.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το Gemological Institute of America (GIA) βοηθά τους καταναλωτές να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις στις αγορές τ. Έτσι παρέχουν υπηρεσίες ταξινόμησης και αναγνώρισης τελευταίας τεχνολογίας για τα εργαστηριακά καλλιεργημένα διαμάντια (LGD). Στο επίκεντρο αυτών των πρωτοβουλιών βρίσκεται η έκθεση GIA Laboratory-Grown Diamond Report παράλληλα με τη συνεχή έρευνα για τα LGD. Αυτά σύμφωνα με τον Tom Moses, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και επικεφαλής εργαστηρίου και έρευνας στο GIA.

Οι ψηφιακές εκθέσεις αφορούν διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας της κλίμακας D έως Z, καθώς επίσης φανταχτερά έγχρωμα διαμάντια. Περιλαμβάνουν ακόμη προδιαγραφές χρώματος και καθαρότητας. Επίσης την μέθοδο που χρησιμοποίησαν για την ανάπτυξη των LGD και το κατά πόσον υπάρχουν ενδείξεις επεξεργασίας μετά την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο Moses υπογράμμισε τη σημασία της πιστοποίησης στον τομέα των LGD. Σημείωσε την αυξανόμενη ζήτηση για τις εκθέσεις εργαστηριακής καλλιέργειας διαμαντιών της GIA εν μέσω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών. “Τα εργαστηριακά καλλιεργημένα διαμάντια έχουν κερδίσει την αποδοχή του εμπορίου και των καταναλωτών. Συχνά ως μια κατηγορία που έχει διαφορές με τα φυσικά διαμάντια, έτσι είναι σημαντικό να είναι σωστά γνωστά η προέλευση και τα χαρακτηριστικά τους”, δήλωσε.

Μέθοδοι ανάπτυξης HPHT και CVD

Η GIA εξέτασε για πρώτη φορά την ποιότητα των πολύτιμων λίθων. Αρχικά σε διαμάντια που είχε δημιουργήσει στο εργαστήριο η General Electric πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. Δημοσίευσε την πρώτη επιστημονική μελέτη του τότε νέου υλικού το 1971.

Επί του παρόντος, η GIA μπορεί να αναγνωρίσει τα LGD που τα παράγουν μέσω μεθόδων υψηλής πίεσης, υψηλής θερμοκρασίας (HPHT) και χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD) με ακρίβεια 100 %. Συνεχίζει την εκτεταμένη και σε βάθος έρευνα σχετικά με τα διαμάντια που τα έχουν αναπτύξει στο εργαστήριο. Ειδικότερα για να παραμένει μπροστά από τις εξελίξεις στις διαδικασίες ανάπτυξης, τις επεξεργασίες και την τεχνολογία.

“Αυτή η έρευνα περιλαμβάνει την καλλιέργεια διαμαντιών CVD στις δικές μας ερευνητικές εγκαταστάσεις. Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε επικαιροποιημένες γνώσεις σχετικά με τη νέα τεχνολογία, τις διαδικασίες και τις επεξεργασίες. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα συνθετικά διαμάντια που παράγονται εσωτερικά για να βελτιώσουμε και να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην αναγνώριση”, αποκαλύπτει ο Moses.

Η GIA βλέπει λαμπρές ευκαιρίες για τα εργαστηριακά παραγόμενα διαμάντια, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά γνωστοποιούνται πλήρως. Ο Moses δήλωσε ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες ανάπτυξης έχουν επιτρέψει στους παραγωγούς να καλλιεργούν υψηλής ποιότητας LGD σε μεγαλύτερες ποσότητες και μεγαλύτερα μεγέθη για την αγορά πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα