Η Faberge και η συλλογή Game of Thrones.

Date

Μπορεί να μην μπορείτε να ιππεύσετε έναν δράκο όπως ένας Targaryen, αλλά η Fabergé θέλει να σας κάνει έναν από αυτούς με την νέα της συλλογή.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο οίκος κοσμημάτων με έδρα το Λονδίνο προχώρησε σε συνεργασία με το Game of Thrones. Δημιούργησε μια σειρά υψηλών κοσμημάτων που αντλεί σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τα δραματικά σκηνικά, τα κοστούμια, τους χαρακτήρες και το απόκοσμο τοπίο των Επτά Βασιλείων του Westeros. Κάθε δημιουργία εμπνεύστηκε από το πάθος της ορφανής και μεταμορφωμένης σε πολεμίστρια Daenerys Targaryen για τους δράκους της. Καθώς και από την ανελέητη επιδίωξή της για τον Σιδηρούν Θρόνο και τη χρήση των κοσμημάτων της για να αντικατοπτρίζει τη δύναμή της.

Η Fabergé αποκαλύπτει τη συλλογή σε μια σειρά από κεφάλαια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ξεκίνησε με το κεφάλαιο Dragon, το οποίο παρουσίασε στις 24 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι.

Υπάρχουν πέντε σχέδια, το καθένα περιορισμένο σε 10 τεμάχια, σε ασπρόμαυρο και κόκκινο χρώμα – τα χρώματα του οίκου Targaryen. Τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα από λευκόχρυσο 18 καρατίων. Μερικά από αυτά έχουν επικάλυψη με ρόδιο για μαύρη άκρη, και σετ με ρουμπίνια. Τα κόκκινα ρουμπίνια, από το ορυχείο Gemfields Montepuez στη Μοζαμβίκη, αντιπροσωπεύουν το φλογερό πνεύμα της Daenerys.

Μενταγιόν Flame Egg

Τα μοτίβα περιλαμβάνουν φλόγες, ουρές δράκων, σκελετούς και καρφιά. Ακριβώς ό,τι φοράει μια πριγκίπισσα πολεμίστρια όταν υπερασπίζεται το βασίλειό της.

Το μενταγιόν Flame Egg έχει σχήμα αυγού. Aντιπροσωπεύει τις τελευταίες τρεμάμενες φλόγες της ζωής, και είναι διακοσμημένο με λευκά διαμάντια. Είναι εμπνευσμένο από σκελετούς δράκων, συμπεριλαμβανομένης μιας αλυσίδας σχεδιασμένης με άκρη βέλους, όπως η ουρά ενός δράκου. Τόσο η ουρά όσο και το αυγό μπορούν να αποσπαστούν. Τα ασορτί σκουλαρίκια Dragon Tail μιμούνται την αρθρωτή αλυσίδα του κολιέ.

Σκουλαρίκια Dragon Tail

Ένα earcuff συνδέεται με ένα τσόκερ με μια αλυσίδα. Οι λευκοχρυσές ακίδες με διαμάντια στο earcuff, αναπαριστούν τα φτερά ενός δράκου. Ένα ρουμπίνι Gemfields Μοζαμβίκης σε κοπή pear-cut μοιάζει σα να βγαίνει από το στόμα του δράκου, αντιπροσωπεύοντας την επιστροφή των δράκων. Ακόμα συμβολίζει την ικανότητα της Daenerys να μεταμορφώνεται και να αξιοποιεί τη δύναμή της. Ένα άλλο earcuff προβάλλει μια σειρά από διαμάντια και ρουμπίνια που μεταφορικά ξεσπούν στις φλόγες. Yποδηλώνοντας ότι οι δράκοι επέστρεψαν και είναι γεμάτοι ζωή.

Earcuff Dragon Wings

Υπάρχει επίσης ένα βραχιόλι και δαχτυλίδι, που μπορεί να φορεθεί με διαφορετικούς τρόπους και συμβολίζουν την πλήρη αναβίωση των δράκων. Ένας δράκος τυλίγεται γύρω από το δάχτυλο και στη συνέχεια βγάζει φωτιά. Πολύτιμοι λίθοι αντιπροσωπεύουν την φωτιά, που εκρήγνυνται σε ένα statement βραχιόλι. Ρουμπίνια Gemfields το διακοσμούν, ροζ και κίτρινα ζαφείρια και καφέ και λευκά διαμάντια. Το δαχτυλίδι και το βραχιόλι, συνδέονται μέσω αλυσίδας. Ωστόσο μπορούν να αποσπαστούν το ένα από το άλλο και να φορεθούν μεμονωμένα.

Η συλλογή Fabergé x Game of Thrones αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Michele Clapton. Βραβευμένη με Emmy και BAFTA σχεδιάστρια κοστουμιών για το Game of Thrones. Καθώς και τη Liisa Tallgren, επικεφαλής σχεδιασμού της Fabergé και με τη δημιουργική διευθύντρια της Fabergé, Josina von dem Bussche-Kessell. Τα επόμενα τρία κεφάλαια της συλλογής θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του 2023.

Dragon Earcuff

Η συλλογή εμπνεύστηκε από τη δύναμη και την ευπάθεια της Daenerys και τη σχέση της με τους δράκους της.

Για να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε αυτή την πολύπλοκη γυναίκα και τη διαδρομή της από ορφανή εξόριστη σε κατακτητή μονάρχη. Καθώς και τη συνεχιζόμενη προσπάθειά της για τον Σιδερένιο Θρόνο, αναφέρει η Michele Clapton σε δελτίο Τύπου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία της Fabergé με το Game of Thrones. Τον περασμένο Απρίλιο εκκόλαψε ένα μοναδικό στο είδος του εξατομικευμένο αντικείμενο τέχνης, το Fabergé x Game of Thrones Egg, για να συμπέσει με τη δέκατη επέτειο του πρώτου επεισοδίου της σειράς. Πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη συλλέκτη για 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Fabergé ιδρύθηκε το 1842 από τον Peter Carl Fabergé, ο οποίος δημιούργησε 50 αυτοκρατορικά πασχαλινά αυγά για τη ρωσική οικογένεια Ρομανόφ μεταξύ 1885 και 1916. Η εταιρεία επαναδραστηριοποιήθηκε επίσημα το 2009 και είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Gemfields Ltd., κορυφαίου προμηθευτή έγχρωμων πολύτιμων λίθων που προέρχονται από υπεύθυνες πηγές.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα