Η De Beers αναπτύσσει την πλατφόρμα Tracr™ Blockchain σε κλίμακα.

Date

Ο όμιλος De Beers εγκαινιάζει την πλατφόρμα blockchain Tracr™ σε κλίμακα για την παραγωγή διαμαντιών.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το Tracr™ είναι το μοναδικό στον κόσμο κατανεμημένο blockchain διαμαντιών που ξεκινά από την πηγή. Μ΄αυτόν τον τρόπο παρέχει αδιάβλητη διασφάλιση της προέλευσης σε κλίμακα. Έτσι επιτρέπει στους Sightholders να παρέχουν μια αμετάβλητη καταγραφή της προέλευσης ενός διαμαντιού. Δίνει τη δυνατότητα στους λιανοπωλητές κοσμημάτων να έχουν εμπιστοσύνη στην προέλευση των διαμαντιών που αγοράζουν.

Όλο και περισσότεροι τελικοί πελάτες θέλουν να γνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουν. Ως εκ τούτου η αγορά διαμαντιών έχει την ανάγκη μιας τεχνολογικής αλλαγής για τις προσδοκίες τους. Η εισαγωγή του Tracr™ σε κλίμακα παρέχει αμετάβλητες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των διαμαντιών της De Beers. Επίσης πληροφορίες για όλη την αλυσίδα αξίας και καθιστά δυνατή τη διασφάλιση της προέλευσης για το 100% της παραγωγής της De Beers.

Ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας της πλατφόρμας εξασφαλίζει την ταχύτητα και την επεκτασιμότητά της. Έτσι έχει τη δυνατότητα εγγραφής ενός εκατομμυρίου διαμαντιών την εβδομάδα στην πλατφόρμα. ‘Αλλωστε η διαχείρηση μεγάλου όγκου δεδομένων στις συγκεντρωτικές πλατφόρμες, πιθανόν να προκαλέσει εμπλοκές. Αλλά το αποκεντρωμένο μοντέλο που χρησιμοποιεί η Tracr™ αποφεύγει τέτοια ζητήματα και επιτρέπει την ταχεία κλιμάκωση.

Η επεκτασιμότητα, η ταχύτητα και η ασφάλεια της Tracr™ συνδυάζουν μια ευκολονόητη εμπειρία για τον χρήστη. Έτσι υποστηρίζει την ευκολία χρήσης για τους συμμετέχοντες στην πλατφόρμα.

Η De Beers έχει ήδη καταχωρήσει το ένα τέταρτο της παραγωγής της σε αξία στο Tracr™ στα τρία πρώτα Sights του έτους. Ως εκ τούτου προετοιμάζει αυτή την πρώτη κυκλοφορία σε κλίμακα.

“…Με τη μακροπρόθεσμη επένδυσή μας στο Tracr™, είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους Sightholders. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα παρέχουμε στον κλάδο αμετάβλητη διασφάλιση της πηγής διαμαντιών σε κλίμακα. Το Tracr™ θα επιτρέψει την παροχή πληροφοριών προέλευσης από την πηγή έως τον κάτοχο δικαιωμάτων για αποθήκευση σε μια ασφαλή αλυσίδα μπλοκ (blockchain). Ακόμη θα στηρίξει την εμπιστοσύνη στα φυσικά διαμάντια και αποτελεί το πρώτο βήμα σε έναν τεχνολογικό μετασχηματισμό. Ως εκ τούτου θα βελτιώσει τα πρότυπα και θα αυξήσει τις προσδοκίες για το τι είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους τελικούς πελάτες μας”.

Τέλος ο αξιότιμος Lefoko Moagi, Υπουργός Ορυκτών Πόρων και Ενέργειας στην Κυβέρνηση της Μποτσουάνα, πρόσθεσε: “Η εισαγωγή αυτής της προηγμένης τεχνολογίας προέλευσης είναι εξαιρετικά συναρπαστική. Κατά συνέπεια η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη ως χώρα παραγωγής διαμαντιών και μέτοχος της De Beers για την συμμετοχή μας σε αυτή την εξέλιξη. Επειδή η εμπιστοσύνη στην προέλευση των διαμαντιών είναι εξαιρετικά σημαντική. Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε την εξάπλωση αυτού του νέου προγράμματος. Γιατί το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει νέα οφέλη στη βιομηχανία διαμαντιών και θα δώσει μεγαλύτερη σιγουριά στους καταναλωτές”.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα