Η De Beers αυξάνει το σχέδιο παραγωγής της εταιρείας.

Date

Η De Beers αύξησε τις προοπτικές παραγωγής της για το 2022, επικαλούμενη τη θετική ζήτηση και τις ισχυρές επιδόσεις των ορυχείων της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η εταιρεία αναμένει να αποκομίσει 32 έως 34 εκατομμύρια καράτια στο 12μηνο. Η προηγούμενη πρόβλεψή της ήταν για 30 έως 33 εκατομμύρια καράτια, δήλωσε η η μητρική Anglo American.

Οι πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών έχουν αυξηθεί κατά 19% σε ετήσια βάση σε 9,4 εκατομμύρια καράτια το δεύτερο τρίμηνο. Εν μέρει λόγω του προγραμματισμού τριών στόχων κατά τη διάρκεια της περιόδου, έναντι δύο ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία θα ανακοινώσει την αξία των πωλήσεων στα πλήρη ενδιάμεσα αποτελέσματά της.

Ακατέργαστα διαμάντια σε έκθεση στα γραφεία της De Beers στο Κάλγκαρι του Καναδά. (Ben Perry/Armoury Films/De Beers)

“Κατά το πρώτο εξάμηνο η καταναλωτική ζήτηση για φυσικά διαμάντια είναι ακόμη ισχυρή. Όμως η επιδείνωση των παγκόσμιων μακροοικονομικών συνθηκών και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών μπορούν να επηρεάζουν τη ζήτηση για διαμαντένια κοσμήματα”, εξήγησε η διοίκηση.

“Παρόλα αυτά, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μαζί με τις αποφάσεις ορισμένων επιχειρήσεων κοσμημάτων με έδρα τις ΗΠΑ να εφαρμόζουν τους δικούς τους περιορισμούς στις αγορές ρωσικών διαμαντιών και η συνεχής ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προέλευση… έχει τη δυνατότητα στήριξης στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για τα ακατέργαστα διαμάντια της De Beers”.

Η μείωση της παραγωγής ήταν κατά 4% σε ετήσια βάση, σε 7,9 εκατομμύρια καράτια για το τρίμηνο. Αυτό ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας χαμηλότερης ποιότητας μεταλλεύματος στα ορυχεία της εταιρείας στον Καναδά και τη Μποτσουάνα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 17% στα 17,3 εκατομμύρια καράτια μετά την ισχυρή ανάκαμψη πριν ένα χρόνο.

Ωστόσο, η μέση τιμή είχε αύξηση κατά 58% στα 213 δολάρια ανά καράτι σε “ενοποιημένη” βάση. Αλλά εξαίρεση ήταν οι πωλήσεις ακατέργαστων προϊόντων από τους εταίρους της κοινοπραξίας. Έτσι το μείγμα προϊόντων είχε μια μετατόπιση προς τα υψηλότερης αξίας στοιχεία και οι τιμές της αγοράς είχαν αυξητικές τάσεις. Ως εκ τούτου ο δείκτης ακατέργαστων τιμών της εταιρείας, ο οποίος έχει τον έλεγχο στις ομοειδείς τιμές, σημειώνει άλμα 28% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021.

“Αντανακλά τη θετική καταναλωτική ζήτηση για διαμαντένια κοσμήματα, καθώς και τη στενότητα των αποθεμάτων σε όλη την αλυσίδα αξίας των διαμαντιών”, δήλωσε η Anglo American. Η παραγωγή του πρώτου εξαμήνου είχε αύξηση κατά 10% σε 16,9 εκατομμύρια καράτια.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα