“For the boys”, του Sotheby’s.

Date

Ανδρικά κοσμήματα στο επίκεντρο της έκθεσης πωλήσεων του Sotheby's. Ο Frank Everett επιμελήθηκε την έκθεση "For the Boys: Μια έκθεση κοσμημάτων", η οποία εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία των ανδρικών κοσμημάτων έχει γίνει συναρπαστική σε σχέση με την παρωχημένη στάση των περασμένων αιώνων. 

Στο πλαίσιο λοιπόν του gender-fluiding dressing (την παραβίαση των κοινωνικών αρχών που υπαγορεύονται από το φύλο του ατόμου), η σημερινή επιστροφή σε πιο περίτεχνο στυλ κοσμημάτων για τους άνδρες είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για τον αντιπρόεδρο του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s Frank Everett.  

Έχει επιμεληθεί το “For the Boys: A Jewelry Exhibition”, που αναδεικνύει περισσότερα από 100 κοσμήματα που δείχνουν την εξέλιξη των ανδρικών κοσμημάτων από τα μέσα του 1800 έως σήμερα.

Οι καρφίτσες αποτελούν μέρος της έκθεσης πωλήσεων ανδρικών κοσμημάτων που εγκαινιάζεται στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα. Μεταξύ τους και αυτή η καρφίτσα από ασήμι, χρυσό, δαμαντοειδή γρανάτη και διαμάντια, περίπου στα 1870.

Στην έκθεση “For the Boys” θα παρουσιαστούν αντίκες και vintage κοσμήματα από τις εταιρείες Van Cleef & Arpels, Cartier, Tiffany & Co., Verdura και David Webb. Μαζί και με σύγχρονα κοσμήματα από τις εταιρείες David Yurman, Shaun Leane, Chrome Hearts και NN by Nghi. 

Από πάνω προς τα κάτω: δαχτυλίδι “Blue Melange” από χρυσό 18 καρατίων, ασήμι 925 και ζαφείρι Shola Branson. Ασημένιο, χρυσό και διαμαντένιο κολιέ αντίκες και δαχτυλίδι “Prowess” από πλατίνα και ζαφείρι 10,53 καρατίων Shaun Leane.

“Από την αυγή του χρόνου, οι άνδρες πάντα φορούσαν κοσμήματα”, εξήγησε ο Everett. 

“Ωστόσο, αυτή η ανάκαμψη έχει κερδίσει έδαφος τον τελευταίο καιρό χάρη στις επιδιώξεις διασημοτήτων. Όπως ο Harry Styles, ο Lewis Hamilton, ο Pharrell και άλλοι, που βοήθησαν να προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός των ανδρικών κοσμημάτων. Επίσης η υιοθέτηση στυλ και υλικών που, συχνά, θεωρούνταν μόνο για τις γυναίκες. Κοσμήματα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και γενικά δημιουργούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Με περισσότερους από 150.000 οπαδούς στο Instagram, ο Everett έχει επιρροή στην υπεράσπιση του στυλ των ανδρικών κοσμημάτων. Όπως με την εκστρατεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το #bringbackthebrooch. 

Από πάνω προς τα κάτω: Κρεμαστό κολιέ χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια Cartier. Κολιέ David Yurman από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια “Spiritual Beads Rosary”. Κολιέ David Yurman 18 καρατίων από λευκό χρυσό και διαμάντια. David Yurman κολιέ με αλυσίδα από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια.

Ξεκίνησε από τη λιανική πώληση κοσμημάτων και εργαζόταν για τις εταιρείες Bulgari, Tiffany & Co., Harry Winston και David Yurman. 

Το 2013, μετακόμισε στον οίκο Sotheby’s. Επέβλεψε πωλήσεις όπως “The Collection of Mrs. Paul ‘Bunny’ Mellon” και “The Personal Collection of Shaun Leane”.

Ο Everett επίσης συνεργάστηκε με τη συντάκτρια κοσμημάτων της βρετανικής Vogue Carol Woolton για την έκθεση πωλήσεων “In Bloom” το 2019.

Το 2021, μαζί με τη συντάκτρια κοσμημάτων και συγγραφέα Melanie Grant είχαν την συνεπιμέλεια του “Brilliant & Black”. Την πρωτοποριακή έκθεση αφιερωμένη στους μαύρους σχεδιαστές κοσμημάτων. 

Κολιέ Bulgari “Serpenti” από χρυσό 18 καρατίων, διαμάντια και ρουμπίνια.

Για την έκθεση ανδρικών κοσμημάτων, όπως δήλωσε ο Everett θέλει να καταρρίψει τις έμφυλες νόρμες για τα κοσμήματα αντί να τις ενισχύσει.

“Ο σκοπός αυτής της έκθεσης δεν είναι να εξιστορήσει τα κοσμήματα ως προς το φύλο, αφού πιστεύω πραγματικά ότι τα κοσμήματα πρέπει και μπορεί να τα φορούν όλοι. Αλλά είναι μάλλον μια γιορτή της αυτοέκφρασης και της διαρκώς μεταβαλλόμενης εξέλιξης του ανδρικού στυλ από το παρελθόν στο παρόν”, εξήγησε.

“Με αυτή την έκθεση ελπίζουμε όχι μόνο να εκπαιδεύσουμε και να παρουσιάσουμε το κόσμημα σε ένα νέο ανδρικό κοινό. Αλλά ακόμη να καταρρίψουμε τα προϋπάρχοντα όρια. Να μιλήσουμε επίσης σε ένα κοινό που συνειδητά θέλει να εκφράζει ελεύθερα την ατομικότητά του μέσα από τη δύναμη του κοσμήματος”.

Ο Frank Everett με (από πάνω προς τα κάτω): Κολιέ “Serpent’s Trace” από λευκόχρυσο 18 καρατίων και διαμάντια Shaun Leane. Κολιέ από λευκόχρυσο 18 καρατίων και διαμάντια David Yurman. Καρφίτσα “Torsade” από πλατίνα και διαμάντια Belperron, περίπου 1955-1969. Βραχιόλι από πλατίνα και διαμάντια. Δαχτυλίδι “Interlocking Embrace” από χρυσό 18 καρατίων και μαύρο ρόδιο Shaun Leane. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο 18 καρατίων και διαμάντια Shaun Leane.

Οι τιμές των αντικειμένων της δημοπρασίας θα είναι από 3.000 έως 300.000 δολάρια.

“For the boys: A Jewelry Exhibition¨, ανοίγει στο κοινό στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης από 23 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα