Φανταχτερό διαμάντι 1,13 καρατίων μοιάζει με το λογότυπο της Apple.

Date

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει τον τρόπο της να κάνει το αδιανόητο εφικτό. Τέτοια είναι η περίπτωση ενός διαμαντιού νέας κοπής που μοιάζει εντυπωσιακά με το εμβληματικό λογότυπο της Apple.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ένα φανταχτερό κίτρινο διαμάντι 1,13 καρατίων μεταφέρθηκε στο Gemological Institute of America (GIA). Εκεί το εξέτασαν για την προέλευση και αναγνώριση χρώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα της πέτρας.

Διαμάντι “Apple”, είναι το όνομα της πέτρας που παρουσίασαν στο περιοδικό Gems and Gemology του GIA για το μοναδικό στυλ κοπής της.

“Το διαμάντι κόπηκε σε σχήμα δαγκωμένου μήλου. Είχε εκπληκτική ομοιότητα με το εμβληματικό λογότυπο της Apple, δήλωσε ένας από τους συγγραφείς. Σημείωσε ότι το σχήμα του διαμαντιού “είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ευρύ φάσμα των διαμαντιών με νέα κοπή που βρίσκουμε σήμερα στο εμπόριο”.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο κατασκευαστής θα μπορούσε να έχει επιλέξει το στυλ κοπής “Apple” ως καινοτομία. Διατήρησε το βάρος της πέτρας λόγω των ιδιοτήτων των “σημαντικών παραθύρων” της για να επιτρέψει την “πιο αποτελεσματική επιστροφή φωτός”.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει ανοίξει τον δρόμο στους σχεδιαστές κοσμημάτων να είναι πιο δημιουργικοί με τα σχέδια και τα στυλ κοπής. Εξασφαλίζουν την αποτελεσματική επιστροφή του φωτός. Επίσης τις ιδιότητες διατήρησης του βάρους των διαμαντιών ή των μοντέρνων λίθων ώστε να μοιάζουν με άλλα αντικείμενα.

Η GIA έχει επίσης δει παρόμοια διαμάντια μοναδικού σχήματος να τα υποβάλλουν για την υπηρεσία προέλευσης χρώματος και αναγνώρισης. Όπως ένα διαμάντι σε σχήμα σπαθιού 0,37 καρατίων σε κιτρινωπό καφέ χρώμα και ένας “καθιστός Βούδας”.

Το 1931 είναι το έτος ίδρυσης της GIA. Είναι μία από τις κορυφαίες αρχές για τα διαμάντια, τους έγχρωμους πολύτιμους λίθους και τα μαργαριτάρια. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την έρευνα στον τομέα της γεμολογίας και της τέχνης των κοσμημάτων. Επίσης και στον καθορισμό παγκόσμιων προτύπων για την ποιότητα των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων για την προστασία των καταναλωτών.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα