Έργα τέχνης με μαργαριτάρια εμπνευσμένα από την Μικρή Γοργόνα.

Date

Η Tasaki θα φιλοξενήσει μια νέα έκθεση με τίτλο Pure Radiancy, με την καλλιτέχνιδα Hiroko Nakakita.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η Hiroko Nakakita χρησιμοποίησε τα μαργαριτάρια Akoya του ιαπωνικού κοσμηματοπωλείου Tasaki. Τα μαργαριτάρια τα καλλιεργούν με βιώσιμο τρόπο και δημιούργηε μια σειρά έργων τέχνης με θέμα τη Μικρή Γοργόνα.

‘Lily Crown’ (2022), Hiroko Nakakit

Η έκθεση Pure Radiancy, που διαρκεί έως τις 11 Ιουλίου, είναι μια βιτρίνα σύγχρονης τέχνης της Hiroko Nakakita.

Η Nakakita είναι από το νομό Hyōgo της δυτικής Ιαπωνίας. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο τμήμα ελαιογραφίας του Πανεπιστημίου Τεχνών του Τόκιο. Σήμερα, οι δραστηριότητές της είναι μεταξύ Κόμπε και Καλιφόρνιας. Δημιουργεί και πραγματοποιεί εκθέσεις τόσο στη δική της γκαλερί, Hiroko Nakakita, στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό.

‘Grandmother’ (2022), Hiroko Nakakita

Για την τελευταία της έκθεση, η Nakakita χρησιμοποίησε μαργαριτάρια Akoya, που συλλέγονται στις φάρμες της Tasaki, σε διάφορα έργα τέχνης. Διάσπαρτα ανάμεσα σε βιτρίνες με κοσμήματα Tasaki, κάθε έργο εμπνέεται από τις λογοτεχνικές ιστορίες του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Συγκεκριμένα από την κλασική ιστορία του Pure Radiancy, την αρχική εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού Η Μικρή Γοργόνα που γνωρίζουμε σήμερα.

Έργο τέχνης της Hiroko Nakakita με μαργαριτάρια Tasaki
Έργο τέχνης της Hiroko Nakakita με μαργαριτάρια Tasaki

“Απεικόνισα τη φύση της ανθρώπινης καρδιάς και τον τρόπο ζωής με βάση το θέμα των αντικρουόμενων γεγονότων του “σκόπιμου” και του “ακούσιου”. Επίσης εξέφρασα την αγνή και ειλικρινή αγάπη της Μικρής Γοργόνας επικαλύπτοντας τα ντελικάτα μαργαριτάρια Tasaki και την ιστορία του Andersen”, λέει η Nakakita, σχετικά με την έμπνευση πίσω από τη φανταστική σειρά.

“Χρωμάτισα με μαργαριτάρια, κρυστάλους και φύλλα χρυσού τον καμβά και ολοκλήρωσα δισδιάστατα έργα”, συνεχίζει.

“Δημιουργώντας μια ανώμαλη επιφάνεια, τα έργα δίνουν διάφορες εκφράσεις αποτυπωμένες από διάφορες γωνίες. Δημιούργησα επίσης τρισδιάστατα έργα – το Robe και το Lily Crown – για να προσκαλέσω τους θεατές στον κόσμο της ιστορίας της Μικρής Γοργόνας με έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο”.

‘Robe’ (2022), ακρυλικό και μαργαριτάρι σε μετάξι, Hiroko Nakakita

Η Nakakita επέλεξε τα μαργαριτάρια Tasaki, όπως λέει, για τη λάμψη τους που ελκύει όσο κανένα άλλο. “Τα μαργαριτάρια Tasaki εκφράζουν πραγματικά την αξιοπρεπή ομορφιά και την αγνή προσωπικότητα της Μικρής Γοργόνας”, προσθέτει.

“Αυτό λοιπόν που κάνει την Tasaki να διαφέρει από τις άλλες και που την κάνει διαχρονική, είναι ότι δεν έχει ενδοιασμό να ξεφύγει από το παραδοσιακό στερεότυπο των μαργαριταριών. Χρησιμοποιεί τα μαργαριτάρια με πολύ δημιουργικούς και ασυνήθιστους τρόπους για να βρει έναν νέο τρόπο να εκτιμήσει κανείς την ομορφιά τους. Ως καλλιτέχνης, είμαι πολύ ευγνώμων που η Tasaki αποδέχτηκε και παρακολούθησε αυτή τη διαδικασία δημιουργίας”.

Πηγή: somethingaboutrocks.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα