Επετειακή σειρά 007 από το Νομισματοκοπείο του Perth της Αυστραλίας.

Date

Ο εορτασμός των 60 χρόνων του James Bond του νομισματοκοπείου Perth Mint εξελίσσεται σε επιτυχία, με την τελευταία έκδοση της σειράς να ενσωματώνει διαμάντια.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το νομισματοκοπείο Perth Mint ξεκίνησε τη σειρά τον Φεβρουάριο του 2020. Έκτοτε έχει επεκτείνει τη συλλογή σε περισσότερα από 50 κομμάτια.

Το τελευταίο κομμάτι το κυκλοφόρησαν στις 15 Νοεμβρίου και το κατασκεύασαν σε συνεργασία με τον διάσημο κοσμηματοπώλη John Glajz.

Το νόμισμα ενσωματώνει το επίσημο λογότυπο της 60ής επετείου, από λευκόχρυσο με ένα pavé setting από λευκά διαμάντια 0,24 καρατίων. Το έχουν τοποθετήσει μέσα στο εμβληματικό λογότυπο του όπλου του 007 και η τιμή του είναι στα 30.000 δολάρια.

Τα κέρματα 60th Years of Bond 2022 έχουν επίσημη άδεια κυκλοφορίας και είναι κατασκευασμένα από 5 ουγκιές χρυσού 99,99% με λευκοχρυσές πινελιές, με λογότυπο από λευκό διαμάντι pavé set.

Ο Neil Vance, γενικός διευθυντής του νομισματοκοπείου του Περθ, δήλωσε ότι είναι ένα πρότζεκτ με μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

“Τα επετειακά νομίσματα 60 χρόνια Bond είχαν πολύ καλή υποδοχή. Έτσι πολλά νομίσματα είναι sold out ή είναι κοντά στο sold out”, δήλωσε.

“Η σειρά 60ής επετείου περιλαμβάνει χρυσά και ασημένια bullion coins και χρυσά και ασημένια proof ορθογώνια νομίσματα. Ακόμη ένα εκπληκτικό ασημένιο επιχρυσωμένο νόμισμα δύο ουγγιών και το εντυπωσιακό χρυσό proof διαμαντένιο νόμισμα 5 ουγγιών με pave-set διαμάντια.

Κάθε νόμισμα συνοδεύεται από αριθμημένο πιστοποιητικό γνησιότητας και παρουσιάζεται σε επώνυμη θήκη εντός προστατευτικού κουτιού.

“Από την έναρξη του προγράμματος, έχουμε κυκλοφορήσει περισσότερα από 50 προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος. Έτσι λοιπόν στα κυριότερα βρίσκουμε την επίσημη συλλογή 25 νομισμάτων James Bond Official που γιορτάζει κάθε ένα από τα 25 blockbusters του Bond. Επίσης και πολλές sold out κυκλοφορίες, όπως το ασημένιο proof νόμισμα μιας ουγγιάς του Sean Connery. Ακόμη το χρυσό proof νόμισμα James Bond του ενός τετάρτου ουγγιάς και πολυάριθμες sold out κυκλοφορίες ράβδων”.

Ο Τζέιμς Μποντ, ξεκίνησε από ένα μυθιστόρημα που έγραψε ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ το 1953. Όμως σύντομα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchise στον κόσμο. Ο Φλέμινγκ έγραψε 12 βιβλία με τον χαρακτήρα, προτού να παρουσιαστεί από τους παραγωγούς Άλμπερτ Μπρόκολι και Χάρι Σάλτζμαν ο κατάσκοπος στην κινηματογραφική οθόνη για πρώτη φορά το 1962.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα