Επανάσταση στην ιχνηλασιμότητα των ακατέργαστων διαμαντιών.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η εταιρεία καινοτομίας διαμαντιών InnovSeed έχει λανσάρει μια νέα ρομποτική λύση για τη διαλογή και την ιχνηλασιμότητα ακατέργαστων διαμαντιών. Λειτουργεί περισσότερο από πέντε φορές ταχύτερα από τον προκάτοχό της.

Το DiaBot NX, τροφοδοτείται από προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική. Ταξινομεί αυτόματα τα ακατέργαστα διαμάντια με βάση το χρώμα, το βάρος, το σχήμα και τον φθορισμό, με ρυθμό μόλις 3,7 δευτερόλεπτα ανά πέτρα.

Εκτός από τη λήψη ενός ακατέργαστου δακτυλικού αποτυπώματος, δημιουργεί επίσης ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Επ λαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών, όλα αυτά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

«Δεν ανεβάζουμε μόνο την επιχειρησιακή αποδοτικότητα, αλλά και τα πρότυπα ιχνηλασιμότητας. Έτσι δίνει στους ενδιαφερόμενους εμπιστοσύνη και διαφάνεια». Όπως πως δήλωσε ο Mayur Chovatiya, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με έδρα το Surat της Ινδίας.

Η InnovSeed παρουσίασε το πρώτο ρομπότ ακατέργαστης διαλογής, το DiaBot, πριν από δύο χρόνια. Λέει ότι τα μηχανήματα έχουν από τότε σαρώσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια διαμάντια, φέρνοντας επανάσταση στις εργασίες των ορυχείων, των οίκων προσφορών και των κατασκευαστών. Το αρχικό DiaBot μπορούσε να σαρώσει μια πέτρα σε 20 δευτερόλεπτα.

Το νέο μοντέλο λειτουργεί με πενταπλάσια ταχύτητα και χειρίζεται ακατέργαστα διαμάντια από το μέγεθος melee έως και 10 χιλιοστά.

«Προσφέρουν ταυτοποίηση ακατέργαστων διαμαντιών σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας απρόσκοπτα την επιχειρησιακή αποδοτικότητα», δήλωσε ο Vipul Sutariya, χρήστης και κάτοχος sightholder.

«Οι δυνατότητες στιγμιαίας επεξεργασίας τους βελτιστοποιούν τις διαδικασίες παραγωγής. Έτσι επιτρέπει την ταχεία λήψη αποφάσεων και την κατανομή πόρων σε πραγματικό χρόνο».

Η InnovSeed αναφέρει ότι η τεχνολογία DiaBot είναι πλέον έτοιμη για χρήση με την Tracr, την πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας που έχει αναπτύξει η De Beers, μετά την επιτυχή ενσωμάτωση δεδομένων για χιλιάδες διαμάντια.

«Η τεχνολογία Diabot αποτελεί σημαντικό μέρος της καταγραφής δεδομένων ακατέργαστων διαμαντιών σε κλίμακα», δήλωσε ο Wesley Tucker, διευθύνων σύμβουλος της Tracr.

«Η προέλευση γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στη βιομηχανία διαμαντιών. Έτσι η Tracr συνεχίζει να συνεργάζεται με παρόχους τεχνολογίας για τη δημιουργία πλούσιων ψηφιακών διδύμων των διαμαντιών στην πλατφόρμα μας».

Η InnovSeed έχει επίσης πραγματοποιήσει επιτυχείς ενοποιήσεις με την πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας. Με βάση την αλυσίδα μπλοκ, Everledger, με έδρα την Αυστραλία.

Η InnovSeed αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής για την ανάπτυξη τεχνολογικών-εμπορικών λύσεων για εταιρείες παραγωγής διαμαντιών, οι οποίες τις βοηθούν να αυξήσουν την ταχύτητα παραγωγής τους, να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος, να διατηρήσουν την ιχνηλασιμότητα, να ενισχύσουν την ασφάλεια και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των δεδομένων.

Πηγή: thejewelrymagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα