Ένα ρολόι εμπνευσμένο από την DeLorean από το Back to the Future.

Date

Το ρολόι είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό αυτοκίνητο DeLorean DMC-12 που πρωταγωνιστούσε στην πασίγνωστη ταινία Back to the Future.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

H Rec Watches υπόσχεται να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με αυτό το ρολόι χειρός από ανοξείδωτο ατσάλι. Η παραγωγή του θα είναι 456 κομμάτια. Αλλά για τα 162 έχει γίνει προπώληση μέσα στην πρώτη εβδομάδα διάθεσης.

Η κάσα του είναι τετράγωνη και το καντράν έχει ρετρό αναφορές και στιλιστικές επιρροές από το αμερικανικό μοντέλο που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του κυρίως κινηματογραφικά.

Το DeLorean DMC-12 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των «’80s». Αυτό φυσικά το οφείλει στη Universal Pictures και στη σειρά των ταινιών «Back to the Future» όπου το αυτοκίνητο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι για όσους θα ήθελαν ένα DMC-12 αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν, τώρα η REC Watches να τους δίνει μια εναλλακτική.

Η παραγωγή του SPX DeLorean, θα είναι 456 κομμάτια. Η κατασκευή σε όλα θα γίνει με εξαρτήματα από το προσωπικό αυτοκίνητο του John Zachary DeLorean. Ο John Zachary DeLorean είναι ο ιδρυτής της εταιρείας που αποβίωσε το 2005. Το ρολόι SPX DeLorean έχει αυτόματο μηχανισμό ελβετικής κατασκευής και σχεδιαστικά εμφανείς επιρροές από το αυτοκίνητο της εταιρείας, με κυρίαρχο στοιχείο το «βουρτσισμένο» αλουμίνιο.

Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και τα λουράκια παραπέμπουν στα πίσω σκίαστρα του αυτοκινήτου. Ενώ ο μηχανισμός ασφάλισης θυμίζει το προφίλ του αμαξώματος. Οι δείκτες παραπέμπουν στον μηχανισμό προώθησης που αναλάμβανε το ταξίδι στον χρόνο. Ο δείκτης λεπτών είναι μια αναφορά στους τροχούς του DMC-12 που σχεδίασε ο οίκος Giugiaro.

Προς το παρόν, οι προπαραγγελίες είναι μέσω του site της REC Watches και το κόστος του είναι 1.995 ευρώ. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023.

Ο John DeLorean, ήταν μηχανικός στη General Motors, και είχε ιδρύσει την ομώνυμη εταιρεία το 1975. Την επόμενη δεκαετία παρουσίασε το DMC-12 σε πολύ λίγα κομμάτια. Είχε μία εντυπωσιακή σχεδίαση και τις πόρτες που άνοιγαν σαν φτερά γλάρου. Αλλά πρακτικά ήταν ένα από τα πιο μέτρια σπορ μοντέλα.

Κάτω από το καπό του υπήρχε ένας αναιμικός V6 που είχε προκύψει στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τη συνεργασία Peugeot, Renault και Volvo. Η ισχύς του ήταν μόλις 132 ίπποι.

Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες η DeLorean έχει περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Stephen Wynne εξαγόρασε τα δικαιώματα μετά από δικαστική διαμάχη με τη χήρα του John DeLorean. Παρόλο που η νέα εταιρεία είχε σκοπό να παρουσιάσει ρέπλικες του DMC-12, δεν τα κατάφερε ποτέ και η όλη ιστορία έχει ατονήσει.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα