Ένα νέο κόσμημα με μαργαριτάρια Keshi.

Date

Μια συλλογή από μαργαριτάρια και ροζ διαμάντια που κατασκευάζεται εδώ και 17 χρόνια.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο δημιουργός Matthew Ely, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κυκλοφόρησε ένα νέο κόσμημα με μαργαριτάρια Keshi – Iluka – που χρειάστηκαν σχεδόν δύο δεκαετίες για να κατασκευαστεί.

Το περιδέραιο περιέχει μία από τις πιο γνωστές σειρές μαργαριταριών Keshi, για την προμήθεια των οποίων χρειάστηκαν περισσότερα από 13 χρόνια.

Το κολιέ συνοδεύεται από ένα μενταγιόν, που χαρακτηρίζεται ως φόρος τιμής στον αυστραλιανό ωκεανό και την άγρια φύση. Αλλά και μια καρφίτσα με λουλούδι λωτού που περιέχει ένα σύμπλεγμα από ροζ διαμάντια Argyle, λευκά διαμάντια και χειροποίητα σκαλισμένα πέταλα χαλαζία.

Αυτή η συλλογή αποτέλεσε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια αγάπης για τον Ely, καθώς χρειάστηκαν περισσότερες από 700 ώρες για να συναρμολογηθεί με το χέρι.

“Ενώ ένα στρογγυλό μαργαριτάρι της Νότιας Θάλασσας είναι ένα φυσικό θαύμα, ένα Keshi είναι εξαιρετικά σπάνιο. Αυτοί οι μπαρόκ πολύτιμοι λίθοι είναι εντελώς συμπαγείς και ακόμη είναι από καθαρό φίλντισι. Συχνά τα αναφέρουν ως “τα ευτυχή ατυχήματα της φύσης”, δήλωσε στο Jeweller.

“Τα Keshis είναι συνήθως 2-8 χιλιοστά κατά μέσο όρο. Κάθε ένα από τα μαργαριτάρια στην Iluka έχει τουλάχιστον διπλάσιο μέγεθος. Το να βρεις έστω και ένα από αυτά είναι εκπληκτικό. Αλλά 42; Το καθένα έχει το τέλειο χρώμα, σχήμα και τόνο που ταιριάζει απόλυτα σε μια σειρά. Αυτό συμβαίνει μια φορά στη ζωή.”

Και πρόσθεσε: “Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με μαργαριτάρια και έψαχνα για το επόμενο “showstopper” κομμάτι μου. Αλλά αυτή η συλλογή απλά με ξετρέλανε. Ευκαιρίες σαν κι αυτή απλά δεν βρίσκει κανείς συχνά”.

Η προέλευση της σειράς των μαργαριταριών Keshi και της καρφίτσας Keshi σε διαμαντένιο “λωτό” είναι από τις ακτές του Broome.

Αφού βρέθηκαν οι πολύτιμοι λίθοι, το έργο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το Iluka προέρχεται από μια λέξη των Αβορίγινες που σημαίνει “κοντά στη θάλασσα”.

“Έπρεπε να δικαιώσω τα Keshis. Να δημιουργήσω κάτι που να ταιριάζει στο πόσο απίστευτα σπάνια είναι αυτά τα μαργαριτάρια”, πρόσθεσε η Ely.

“Αυτή η σειρά είναι μοναδική και δεν θα υπάρξει τίποτα άλλο που να πλησιάζει. Πάντα μου άρεσε να διευρύνω τα όρια του τι είναι δυνατόν να φτιάξω”.

Το κομμάτι είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές παρουσιάσεις στη μπουτίκ Matthew Ely Jewellery στη Woollahra, NSW.

Αυτή η συλλογή ήταν ένας αξιοσημείωτος κόπος αγάπης για τον Ely, καθώς χρειάστηκαν περισσότερες από 700 ώρες για να συναρμολογηθεί με το χέρι.
Matthew Ely: “Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με μαργαριτάρια και έψαχνα για το επόμενο κομμάτι μου που θα έκανε την εμφάνιση. Αυτή η συλλογή απλά με ξετρέλανε. Τέτοιες ευκαιρίες δεν βρίσκει κανείς συχνά”.
Η σειρά μαργαριταριών Keshi αλλά και η καρφίτσα Keshi σε διαμαντένιο “λωτό” προήλθαν από τις ακτές του Broome.

Πηγή: jewellermagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα