Ένα δαχτυλίδι σπάει το ρεκόρ με τα 24.679 διαμάντια του.

Date

Η εταιρεία SWA Diamonds (Ινδία) κατέρριψε έναν λαμπερό τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες. Πέτυχε το ρεκόρ για τα περισσότερα διαμάντια που έχουν τοποθετηθεί σε ένα δαχτυλίδι.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η δημιουργία του δαχτυλιδιού ξεκίνησε με το σχέδιό του, το οποίο η ομάδα αποφάσισε να βασιστεί στο ροζ μανιτάρι (pink oyster mushroom).

Το μανιτάρι στρειδιού αντιπροσωπεύει την αθανασία και τη μακροζωία, εξήγησε ο Abdul Gafur Anadiyan, διευθύνων σύμβουλος της SWA Diamonds.

Η SWA Diamonds απέτισε φόρο τιμής σε αυτό το γεγονός ονομάζοντας το τελικό δαχτυλίδι “Ami”, που στα σανσκριτικά σημαίνει αθανασία.

Η ινδική εταιρεία λιανικής πώλησης έχει εξειδίκευση στα διαμαντένια κοσμήματα με σκοπό να τα κάνει προσιτά για όλους.

Δημιούργησαν το δαχτυλίδι-ρεκόρ για να προσελκύσει την προσοχή στην επωνυμία τους και να αυξήσει την προβολή του προϊόντος τους.

Για να επιτευχθεί ο επιθυμητός σχεδιασμός, δημιουργήθηκε αρχικά ένα πρωτότυπο του δαχτυλιδιού με τη χρήση πλαστικού καλουπιού και στη συνέχεια αναδημιουργήθηκε ψηφιακά.

Το  δαχτυλίδι ήταν μοναδικό στο είδος του όσον αφορά τα νήματα και τον σχεδιασμό. Έτσι  η SWA Diamonds χρειάστηκε σχεδόν τρεις μήνες για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μέσω υπολογιστή (CAD).

Μετά την τρισδιάστατη εκτύπωση, χύνουν τον υγρό χρυσό στη συνέχεια στο καλούπι, τον ψύχουν και τον λιμάρουν στο συνολικό σχήμα των 41 μοναδικών πετάλων μανιταριού.

Αφού ολοκλήρωσαν τη βάση, στη συνέχεια τοποθέτησαν κάθε διαμάντι με το χέρι σε κάθε πλευρά των πετάλων του μανιταριού. Χρησιμοποιήσαν φυσικά διαμάντια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της GWR, η προέλευση των διαμαντιών έπρεπε να είναι από παραγωγούς με πιστοποίηση από το Σύστημα Πιστοποίησης της Διαδικασίας Κίμπερλι (KPCS), το οποίο εμποδίζει την είσοδο των διαμαντιών “σύρραξης” στην κύρια αγορά.

Το περίτεχνο σχήμα μανιταριού στη συνέχεια το υποστηρίζει μια κυκλική ζώνη, επίσης μερικώς διακοσμημένη με διαμάντια.

Μόλις το δαχτυλίδι ολοκληρώθηκε, έπρεπε να ελεγχθεί ανεξάρτητα.

Μια ομάδα εξειδικευμένων ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαμαντιών και κοσμημάτων αξιολόγησε το δαχτυλίδι στο IGI – International Gemological Institute Lab, δήλωσε ο Abdul Gafur Anadiyan.

Χρησιμοποίησαν μικροσκόπιο και μέτρησαν τα διαμάντια που τοποθέτησαν. Αξιολόγησαν και επιβεβαίωσαν τη διαύγεια, το καράτι, το βάρος, τον τύπο κοπής και το είδος των διαμαντιών που χρησιμοποιήσαν.

Στο δαχτυλίδι τοποθέτησαν συνολικά 24.679 διαμάντια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Harshit Bansal το 2020.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να ζεις τα όνειρά σου όπως ήταν γραφτό να κάνεις. Η ομάδα μας αισθάνεται ολοκληρωμένη και ικανοποιημένη μετά τη γνώση ότι κερδίσαμε έναν νέο τίτλο ρεκόρ Γκίνες. Abdul Gafur Anadiyan, Διευθύνων Σύμβουλος, SWA Diamonds

Το τελικό δαχτυλίδι ζυγίζει 340 γραμμάρια και σύμφωνα με την SWA Diamonds έχει αξία 79.967 λίρες Αγγλίας (95.243 δολάρια).

Το ρεκόρ αυτό είναι δημοφιλές με την πάροδο των ετών. Το έχει καταρρίψειί και ο κοσμηματοπώλης Hallmark Jewellers με έδρα το Χαϊντεραμπάντ.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα