Εμπνευσμένα σχέδια με μαργαριτάρια στην Fairmined 100 Challenge.

Η Fairmined 100 Challenge είναι μια διοργάνωση που διαρκεί ένα χρόνο. Στόχος της να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο να δημιουργούν συλλογές από Fairmined χρυσό, ασήμι ή επιχρυσώσεις.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η διοργάνωση λοιπόν επεφύλασσε μια υπέροχη έκπληξη για τους λάτρεις των μαργαριταριών. Καθώς δημιούργησαν 127 συλλογές για το Fairmined 100 Challenge, ξεπέρασαν κατά πολύ τον στόχο των 100 συλλογών. Ανάμεσά τους μερικές περιελάμβαναν κοσμήματα με μαργαριτάρια. Αυτό καθιστά σαφές γιατί οι οργανικοί πολύτιμοι λίθοι αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα του ηθικά και υπεύθυνα παραγόμενου χρυσού.

Η πρόσκληση, διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022. Είχε ως αιχμή του δόρατος τη Συμμαχία για την Υπεύθυνη Εξόρυξη (ARM). Η ARM είναι μια κολομβιανή ΜΚΟ που συνεργάζεται με κοινότητες που ασχολούνται με μικρής κλίμακας εξορύξεις. Σκοπός της να ενθαρρύνει τη χρήση πιστοποιημένων μετάλλων Fairmined.

Κατά συνέπεια είχε μια υπέρμετρη επιτυχία. Συμμετείχαν 97 σχεδιαστές και μάρκες, μεταξύ των οποίων, οι Aether Diamonds, Wwake, Dana Bronfman και Christina Malle. Οι 47 μάρκες είναι νέες στα Fairmined μέταλλα. Έτσι συμβάλλουν στην απόδειξη ότι “η κατασκευή υπεύθυνων κοσμημάτων με κοινωνικό αντίκτυπο είναι δυνατή”, σύμφωνα με ένα βίντεο για την πρόκληση.

Συχνά τα μαργαριτάρια τα περιγράφουν ως τα πιο βιώσιμα υλικά στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραγωγή τους έχει σχέση με το καθαρό, απαλλαγμένο από ρύπανση νερό. Είναι λοιπόν λογικό ότι αρκετοί σχεδιαστές που συμμετέχουν στην πρόκληση Fairmined 100 επέλεξαν τον συνδιασμό τους με αξιόπιστο χρυσό.

Τα σχέδια που περιείχαν μαργαριτάρια ήταν, σε γενικές γραμμές, μινιμαλιστικής φύσης. Η συλλογή Εtreintes Chapter III της JEM με έδρα το Παρίσι κέρδισε ένα από τα βραβεία για πρωτοποριακή καινοτομία. Ήταν ένα μαργαριτάρι από τα νησιά Φίτζι που κοσμεί ένα μοντέρνο δαχτυλίδι.

Κολιέ με μαργαριτάρια Celeste από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων Fairmined με μαργαριτάρια Ταϊτής και κούμπωμα με μπλε σπινέλιο από τη Νιγηρία, ζαφείρια Yogo από τη Μοντάνα και διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας- Myel

Η Myel στο Μόντρεαλ, είναι το μοναδικό κοσμηματοπωλείο λιανικής του Κεμπέκ που χρησιμοποιεί μέταλλα Fairmined. Η συλλογή της Celeste περιλαμβάνει ένα δαχτυλίδι, ένα μενταγιόν και ένα κολιέ με μαργαριτάρια από τα Collins Pearls στην Ταϊτή.

“Αυτό το πολυνησιακό εκτροφείο προσαρμόζεται συνεχώς στις φυσικές ανάγκες καθώς αυτές αλλάζουν ή εξελίσσονται. Έτσι παράγει οικολογικά αξιόπιστα μαργαριτάρια”, σύμφωνα με μια δήλωση που συνοδεύει τη συλλογή.

Εν τω μεταξύ, η Christina Malle με έδρα τη Νέα Υόρκη συνδύασε τα σκουλαρίκια Berry Leaf με μαργαριτάρια από τη Θάλασσα του Κορτέζ στο Μεξικό. Τα μαργαριτάρια αυτά είναι γνωστά για το συναρπαστικό παιχνίδισμα του χρώματός τους.

Συνολικά, οι συλλογές που περιείχαν μαργαριτάρια διακρίνονταν από κλασικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με μια ευρηματική προσέγγιση στην προέλευση. Έτσι με μαργαριτάρια από τα νησιά Φίτζι, το Μεξικό, την Ταϊτή και άλλες μακρινές τοποθεσίες, απέδειξαν ότι ο κόσμος είναι πραγματικά το όστρακο του υπεύθυνου σχεδιαστή.

Δαχτυλίδι με μαργαριτάρι Tahiti Moon Glow της συλλογής LFR Saturn από χρυσό 22 καρατίων
Σκουλαρίκια Berry Leaf από χρυσό 18 καρατίων Fairmined με μαργαριτάρια Sea of Cortez – Christina Malle
Δαχτυλίδι Jem Etreintes Chapter III από χρυσό 18 καρατίων Fairmined με μπλε μαργαριτάρι από τα νησιά Φίτζι
Σκουλαρίκια Μέδουσα από χρυσό 18 καρατίων Fairmined με μαργαριτάρια Ταϊτής – AMOC
Δαχτυλίδι με μαργαριτάρι Curva της Vanessa Fernandezαπό μαργαριτάρια Ταϊτής σε χρυσό 14 καρατίων Fairmined
Δαχτυλίδι Celeste από χρυσό 14 καρατίων Fairmined με μαργαριτάρι Ταϊτής, μπλε σπινέλιο από τη Νιγηρία, ζαφείρια Yogo από τη Μοντάνα και διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας – Myel
Σκουλαρίκια Celeste από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων Fairmined με μαργαριτάρια Ταϊτής, μπλε σπινέλιο από τη Νιγηρία, ζαφείρια Yogo από τη Μοντάνα και διαμάντια εργαστηρίου – Myel
Δαχτυλίδι Sandrine Diodati Mind Bubbles από χρυσό 18 καρατίων Fairmined με επεξεργασμένα μαργαριτάρια γλυκού νερού (βραβείο “Αγαπημένο του κοινού”)

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα