Δύο γενέθλιοι λίθοι για τον Οκτώβριο, Οπάλιο και Τουρμαλίνης.

Date

Λευκό οπάλιο και ροζ τουρμαλίνη οι γενέθλιοι λίθοι του Οκτωβρίου. Και οι δύο πέτρες είναι πανέμορφες αλλά έχουν ελάχιστα κοινά μεταξύ τους όσον αφορά τον χρωματισμό και την ιστορία.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Παραδοσιακά, ο γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου είναι το απαλό και εκθαμβωτικό οπάλιο. Τα τελευταία χρόνια το οπάλιο μοιράζεται τα φώτα της δημοσιότητας με τον ροζ τουρμαλίνη, ο οποίος είναι πλέον ο εναλλακτικός λίθος για τον Οκτώβριο.

Οπάλιο

Τα οπάλια είναι πολύτιμοι λίθοι γνωστοί για τη λάμψη των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Το όνομα οπάλιο έχει προέλευση από τη λατινική λέξη Upala, που σημαίνει “πολύτιμος λίθος”. Τα περισσότερα οπάλια έχουν ηλικία άνω των 50 εκατομμυρίων ετών και σχηματίστηκαν ως πυρίτιο. Η πέτρα, όταν κινείται και εκτίθεται στο φως, παραλείπει λάμψεις χρωμάτων από το εσωτερικό της. Στην πέτρα διακρίνουμε χρώματα του μπλε, του πράσινου, του aqua και μερικές φορές του κίτρινου και του κόκκινου.

Τα ποικίλα χρώματα και οι ιδιότητες του οπάλιου

Το σπανιότερο και ακριβότερο οπάλιο είναι το μαύρο οπάλιο. Έχει ένα σκούρο βασικό χρώμα και αναλαμπές κόκκινου και κίτρινου μέσα σε αυτό. Το ανοιχτό οπάλιο είναι αυτό που βρίσκουμε συνήθως, το οποίο είναι είτε κρυστάλλινου είτε γαλακτώδους χρώματος. Η πέτρα περιέχει αναλαμπές των χρωμάτων του ουράνιου τόξου και είναι ευρέως διαδεδομένη.

Μια άλλη παραλλαγή οπάλιου είναι το φυσικό οπάλιο. Σε αυτήν την παραλλαγή δεν έχει γίνει επεξεργασία και συχνά την κόβουν σε περισσότερα σχέδια για να ενισχύσει τη φυσική ομορφιά της πέτρας. Ενώ αυτά είναι τα πιο συχνά αναφερόμενα οπάλια, υπάρχουν πολλές ακόμη διαθέσιμες επιλογές οπάλων. Όπως οπάλια νερού, οπάλια φωτιάς, οπάλια Contraluz, οπάλια Boulder, οπάλια υδροφάνης, οπάλια Cacholong, οπάλια Jasper, οπάλια βρύα.

Εξόρυξη οπάλιων

Διάφορες περιοχές του κόσμου είναι τόποι εξόρυξης οπάλιου, με την Αυστραλία να είναι η πιο αξιοσημείωτη περιοχή εξόρυξης οπάλιων. Η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακική Δημοκρατία, η Βραζιλία, η Αιθιοπία, η Ονδούρα, η Ινδονησία και το Μεξικό είναι επίσης προμηθευτές διαφόρων τύπων πέτρας οπάλιου.

Αρχαία παράδοση του οπάλιου

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι το οπάλιο ήταν το σύμβολο της ελπίδας και της αγνότητας. Πίστευαν ότι όσοι φορούσαν οπάλιο θα ήταν ασφαλείς από ασθένειες. Οι Άραβες πίστευαν ότι τα οπάλια πέφτουν από τον ουρανό με αστραπές. Τέλος οι Έλληνες πίστευαν ότι τα οπάλια τους έδιναν διορατικότητα και προφητικές ικανότητες. Οι ιθαγενείς της Αυστραλίας πίστευαν ότι τα οπάλια είχαν πνευματική αξία. Ακόμη ότι αντιπροσώπευαν κάτι που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί τους ως σημάδι της παρουσίας τους.

Με την πάροδο των χρόνων, η λαϊκή παράδοση του οπάλιου έχει εύρος από καλή τύχη και θετικότητα έως κακή τύχη και αρνητικούς συνειρμούς. Αυτή η πέτρα έχει μια πλούσια ιστορία στην ιστορία και έχει δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επιλέξουν τι σκέφτονται για τη μυστηριώδη πέτρα.

Στο επόμενο άρθρο Ροζ Τουρμαλίνη, ένας νέος γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου,

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα