Bugatti Tourbillon από την Jacob & Co.

Date

Σε μια από τις πιο συγκεχυμένες περιπτώσεις ονοματοδοσίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία, το τελευταίο υπεραυτοκίνητο της Bugatti ονομάζεται Tourbillon, από το όνομα του εμβληματικού ωρολογιακού ρυθμιστή.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η Jacob & Co, ο συνεργάτης της Bugatti σε πολυτελή ρολόγια, κυκλοφόρησε ένα ρολόι χειρός Tourbillon για τον εορτασμό της παρουσίασης του νέου αυτοκινήτου που ονομάζεται επίσης Bugatti Tourbillon. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια περίεργη κατάσταση όπου το Bugatti Tourbillon έχει πάρει το όνομά του από το Bugatti Tourbillon. Το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το tourbillon στο Bugatti Tourbillon.

Είναι ένα πολυτελές ρολόι και ένα υπεραυτοκίνητο που έχουν το ίδιο όνομα. Θα μιλήσουμε φυσικά πρώτα για το αυτοκίνητο. Το Tourbillon είναι η τελευταία γενιά του hyper car που μπορεί να έλκει την καταγωγή του από το θρυλικό Veyron του 2005. Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο κατά το ξεκίνημά του. Σε σύγκριση με τη Veyron ή την Chiron, το Tourbillon είναι πιο αιχμηρό και πιο γωνιώδες. Με ένα κεντρικό πτερύγιο που εκτείνεται από την μάσκα μέχρι τα πίσω φώτα.

Πρόκειται για ένα απειλητικό τέρας με έναν νέο, φυσικό εξαεριζόμενο κινητήρα V16 που αποδίδει 1.000 ίππους. Επιπλέον, 3 ηλεκτροκινητήρες παρέχουν επιπλέον 800 ίππους, καθιστώντας την την πιο ισχυρή Bugatti στην ιστορία. Παράλληλα με τις δυνατότητες υβριδικής οδήγησης. Όλα αυτά μπορούν να απογειώσουν το αυτοκίνητο στα 445 km/h (περίπου 277 mph).

Μεγαλύτερη σημασία για τους λάτρεις των ρολογιών έχει το γεγονός ότι ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός. Είναι κατασκευασμένος από Ελβετούς ωρολογοποιούς με πάνω από 600 εξαρτήματα. Φαίνεται φανταστικό εν κινήσει – εκτός αν ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας και το χάσετε.

Μιλώντας για πράγματα που φαίνονται φανταστικά σε κίνηση, ας μεταφέρουμε την προσοχή μας από το Bugatti Tourbillon στο Bugatti Tourbillon. Στην έκδοση της Jacob & Co. Είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος σε σύγκριση με προηγούμενες συνεργασίες όπως η Chiron. Έχει σχήμα που μοιάζει με χαρταετό και έχει διαστάσεις 52mm x 44mm x 15mm σε μαύρο τιτάνιο PVD. Σε όλη την κορυφή του ρολογιού υπάρχουν τρία επιμέρους καντράν. Στα αριστερά είναι το ομώνυμο tourbillon, στο κέντρο είναι μια αναδρομική ένδειξη ωρών και λεπτών και στα δεξιά είναι μια αναδρομική ένδειξη αποθέματος ισχύος του μηχανισμού και αυτόματου αποθέματος ισχύος.

Το απόθεμα ισχύος αυτοματισμού αναφέρεται στον μηχανισμό που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του ρολογιού, έναν αυτοματισμό που λειτουργεί με το μπλοκ του κινητήρα V16 και είναι κατασκευασμένος από διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού.

Όταν ενεργοποιείται, ο λεπτός άξονας του στροφάλου περιστρέφεται και οι 16 κύλινδροι πυροδοτούνται μιμούμενοι τον πραγματικό κινητήρα του αυτοκινήτου. Δεν έχει λείψει καμία λεπτομέρεια και περιλαμβάνει ακόμη και τις πολλαπλές εξατμίσεις.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του μηχανισμού, πρόκειται για το JCAM55 με χειροκίνητο κούρδισμα και αποθεματικό ισχύος 48 ωρών. Είναι ορατός μέσα από το εκθεσιακό καπάκι, το οποίο είναι σκελετωμένο με τρόπο που θυμίζει το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου. Το αυτόματο απόθεμα ισχύος διαρκεί για 20 ενεργοποιήσεις, με κάθε ενεργοποίηση να διαρκεί 20 δευτερόλεπτα – που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να πάει από τα 0-200 χλμ/ώρα περίπου πριν τελειώσει η ενέργεια, καθώς έχει χρόνο 0-248 χλμ/ώρα 25 δευτερόλεπτα.

Το μόνο που απομένει είναι η τιμή και η διαθεσιμότητα και το Jacob & Co. Bugatti Tourbillon είναι περιορισμένη σε 150 τεμάχια και κοστίζει 340.000 δολάρια (περίπου 269.000 λίρες Αγγλίας). Είναι ενδιαφέρον ότι η J&C. έχει δηλώσει ότι η συνολική παραγωγή του μοντέλου δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα 250, καθώς αυτός είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που στοχεύει να κατασκευάσει η Bugatti, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν 100 ρολόγια που δεν έχουν καταμετρηθεί. Έτσι, περιμένετε αυτό το μοντέλο σε άλλα χρώματα και υλικά στο μέλλον. Αν αναρωτιέστε, το ίδιο το αυτοκίνητο κοστίζει 3,2 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: oracleoftime.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα