Απαγόρευση νέων εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία σχεδιάζουν οι G7.

Date

Η απαγόρευση νέων εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία θεωρείται "σε μεγάλο βαθμό συμβολική".

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το σχέδιο ορισμένων χωρών των G7 για απαγόρευση σε νέες εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία είναι “σε μεγάλο βαθμό συμβολικό”. Σύμφωνα με αναλυτές οι ροές είναι ήδη πιο λίγες από τις κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και ο Καναδάς σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την απαγόρευση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G-7 που ξεκίνησε την Κυριακή στη Γερμανία. Ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε δήλωσή της το Σαββατοκύριακο. “Το μέτρο αυτό θα έχει παγκόσμια εμβέλεια, αποκλείοντας το προϊόν από τις επίσημες διεθνείς αγορές”. Οι αναλυτές υποβάθμισαν τις πιθανές επιπτώσεις. Η  London Bullion Market Association, καθορίζει τα κριτήρια για την εν λόγω αγορά. Αφαίρεσε λοιπόν τον Μάρτιο τα ρωσικά εργοστάσια χρυσού από τον κατάλογο των πιστοποιημένων.

“Ο αντίκτυπος από την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού χρυσού από τα κράτη της G-7 πιθανόν να είναι αρκετά μικρός, γιατί η βιομηχανία έχει ήδη λάβει μέτρα για τον περιορισμό του ρωσικού χρυσού”. Αυτά δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING Groep. “Φαίνεται ότι είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικό”.

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές για τον χρυσό από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στον κόσμο.

Η  δέσμευση της G-7 θα σηματοδοτήσει την πλήρη απομάκρυνση μεταξύ της Ρωσίας και των δύο κορυφαίων εμπορικών κέντρων του κόσμου, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Ο Vivek Dhar, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commonwealth Bank of Australia, ανέφερε σε σημείωμά του. “Μια απαγόρευση ακόμη απλώς επισημοποιεί αυτό που έχει σε μεγάλο βαθμό ισχύσει μέσω των κυρώσεων. Δεν περιμένει κανείς ότι θα οδηγήσει τις τιμές του χρυσού ουσιαστικά υψηλότερα.

Η απαγόρευση είναι απίθανο να έχει πραγματικό αντίκτυπο στις τιμές. Τα μακροοικονομικά ζητήματα καθοδηγούν πραγματικά το κλίμα αυτή τη στιγμή. Αυτό δήλωσε ο Daniel Hynes, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην Australia & New Zealand Banking Group.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.835,41 δολάρια ανά ουγγιά στις 9:35 π.μ. στη Σιγκαπούρη τη Δευτέρα. Ενώ ο χρυσός είχε φτάσει τον Μάρτιο σε υψηλά επίπεδα, καθώς ο πόλεμος στην Ευρώπη ενίσχυσε τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο. Οι τιμές έχουν πλέον αλλάξει ελάχιστα φέτος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυστηροποιούν τη νομισματική πολιτική.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα