AGTA Spectrum Αwards 2022, χρυσός και τολμηρή δημιουργικότητα.

Με φαντασία στο σχεδιασμό και τη δεξιοτεχνία, καθώς και την κυριαρχία του κίτρινου και του χρυσού, τα βραβεία Spectrum και Cutting Edge της American Gem Trade Association του 2022 αποδείχθηκαν μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις στην ιστορία της AGTA.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έγινε στις 22-23 Οκτωβρίου στη γενέτειρα της AGTA, το Ντάλας και περιελάμβανε περισσότερες από 400 συμμετοχές. Σχεδόν 10% περισσότερες από πέρυσι, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Τάση στον διαγωνισμό, οι αποχρώσεις του ζεστού μελί, τα κίτρινα ζαφείρια και ένα φυσικό εντυπωσιακό βαθύ κίτρινο διαμάντι 4,03 ct. Αυτοί οι χρυσαφένιοι πολύτιμοι λίθοι κέρδισαν πολλαπλά βραβεία.

Τα κολιέ με έμπνευση από την art deco κέρδισαν τον θαυμασμό των συντακτών και ανδρικά κοσμήματα πέρα από τα συνηθισμένα. Οι κοσμηματοπώλες έδειξαν επίσης τις παιχνιδιάρικες πλευρές τους. Με ευφάνταστες δουλειές, όπως ένα δαχτυλίδι UFO που το συνόδευαν χειροποίητο σύστημα προσγείωσης και μια ακτίνα έλξης.

Ο William Ventura του Creations Fine Jewelry N’ Things δημιούργησε αυτό το δαχτυλίδι UFO από χρυσό 18 καρατίων και μαύρο ρόδιο, με οβάλ φεγγαρόπετρα 3,64 καρατίων. Διαθέτει σύστημα προσγείωσης και ακτίνα έλξης, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στο δαχτυλίδι για ειδικό εφέ (η φωτογραφία από Karen Dybis).

Οι διοργανωτές λένε ότι τα βραβεία Spectrum και Cutting Edge χρειάζονται εκατοντάδες ώρες για να συγκεντρωθούν. Αλλά η ανταμοιβή είναι η χαρά των νικητών.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AGTA Kimberly Collins της Kimberly Collins Colored Gems λέει ότι ένιωσε συγκινημένη. Τηλεφώνησε προσωπικά στους νικητές υποκύπτοντας στον ενθουσιασμό τους για τις βραβεύσεις των έργων τους.

“Αυτά λοιπόν τα βραβεία αλλάζουν τις ζωές αυτών των ανθρώπων”, συμφωνεί ο John Ford, νέος διευθύνων σύμβουλος της AGTA. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Lightning Ridge Collection by John Ford υπήρξε νικητής 10 βραβείων AGTA.

Οι κριτές φέτος ήταν η Susan Harrison του Jewelry Emporium, ο Derek Katzenbach του Katzenbach Designs, η Sharon Khazzam, ο Carter Malouf και ο Mark Patterson.

Μεταξύ των πολλών μοντέρνων αλλά και ιστορικά εμπνευσμένων κομματιών στην έκθεση Spectrum Awards ήταν και της  Yvonne Raley της Cecile Raley Designs. Δημιούργησε αυτό το εμπνευσμένο από την art deco κρεμαστό κόσμημα από ροζ χρυσό 18 καρατίων. Το στολίζουν ζαφείρι σε σχήμα χαρταετού και σμαράγδι σε σχήμα ασπίδας (η φωτογραφία της Karen Dybis)

Ακόμη πολλά από τα έργα αυτά θα τα δούμε στην AGTA GemFair Tucson, 31 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου 2023. Τα βραβεία θα είναι το highlight στο AGTA Spectrum Gala στις 4 Φεβρουαρίου στο Tucson Marriott University Park της Αριζόνα.

Θα κρίνουν λοιπόν τις συμμετοχές των βραβείων AGTA Spectrum ως προς τη συνολική ομορφιά και δυνατότητα χρήσης. Ακόμη για τον καινοτόμο σχεδιασμό και την αποτελεσματική χρήση υλικών και την ποιότητα των πολύτιμων λίθων. Επίσης για την ποιότητα κατασκευής, την ευρεία απήχηση στον καταναλωτή. Τέλος για τη δυνατότητα δημιουργίας θετικής δημοσιότητας για τους φυσικούς έγχρωμους πολύτιμους λίθους.

Έτσι τα βραβεία AGTA Cutting Edge Awards τιμούν την αριστεία και τη δημιουργικότητα στις εξαιρετικής ακρίβειας τεχνικές. Ακόμη συμπεριλαμβάνουν τους φυσικούς έγχρωμους πολύτιμους λίθους και τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια, τα ανάγλυφα και άλλα πολύτιμα υλικά.

Ο Jeffrey Bilgore της Jeffrey Bilgore LLC δημιούργησε αυτό το δαχτυλίδι από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων και μαύρο κεραμικό. Με ένα φυσικό φανταχτερό βαθύ κίτρινο διαμάντι 4,03 καρατίων, το οποίο τονίζεται με γρανάτες τσαβορίτη 0,17 καρατίων (η φωτογραφία της Karen Dybis).
Αυτό το σχέδιο κέρδισε την πρώτη θέση για επαγγελματικό ή καθημερινό ντύσιμο. Δημιουργία Zoltan David, το βραχιόλι Mystic cuff bracelet είναι κατασκευή από επεξεεργασμένο ατσάλι, ιριδίζον μπλε και μοβ ατσάλι και πλατίνα, Ακόμη ένθετο χρυσό 18 καρατίων και 24 καρατίων και 5,6 cts. t.w. σε στρογγυλό και μαρκίζ σχήμα tsavorite είναι διακοσμημένο με 0,48 ct. t.w. μπλε ζαφείρια και 1,2 cts. t.w. διαμάντια (η φωτογραφία της Karen Dybis).
Στην κατηγορία της κλασικής κοπής, ο Gabriel Angulo της Pompos Jewelry Corp. δημιούργησε αυτό το δαχτυλίδι. Από πλατίνα με ένα μπλε ζαφείρι Κεϋλάνης 6,29 καρατίων. Είναι διακοσμημένο με 2,27 καράτια διαμάντια baguette ειδικής κοπής, 1,79 καράτια ζαφείρια princess κοπής, 0,44 καράτια στρογγυλά ζαφείρια και 0,29 καράτια στρογγυλά διαμάντια μπριγιάν (η φωτογραφία της Karen Dybis).
Το βραβείο Spectrum Choice των συντακτών απονεμήθηκε στον Ian Delucca του Khobe Delucca για αυτό το δαχτυλίδι art deco. Από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων και ρουθήνιο με 4,84 καράτια κ.β. μπλε σμαραγδένιο τουρμαλίνη, 0,38 καράτια στρογγυλό τουρμαλίνη και 0,42 καράτια διαμάντια (η φωτογραφία Karen Dybis).
Ο Dalan Hargrave της GemStarz Jewelry πήρε πολλά κορυφαία βραβεία για αυτό το σκαλιστό έργο. Το έχει εμπνευσθεί από την μπαλαρίνα στα 2022 AGTA Spectrum Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Ντάλας (η φωτογραφία της AGTA).

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα