7ος ετήσιος διαγωνισμός GIA.

Date

Στον 7ο Ετήσιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Κοσμήματος η GIA βραβεύει τα ανερχόμενα ταλέντα.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το Gemological Institute of America (GIA) απένειμε πρόσφατα το έβδομο βραβείο του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati Foundation Award for Excellence in Jewelry Design. Το βραβείο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gianmaria Buccellati το 2018. Aπονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού του GIA Alumni Collective στο Tucson, AZ, στην Suhan Wang.

Η Suhan Wang είναι απόφοιτος της σχολής GIA στην Ταϊπέι.

“Εκ μέρους του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati και της Rosa Maria Buccellati, θέλουμε να συγχαρούμε την κ. Suhan Wang, τη φετινή νικήτρια του βραβείου. Καθώς επίσης και όλους τους άλλους σχεδιαστές των οποίων το έργο τίμησε αυτός ο διαγωνισμός”. Αυτά δήλωσε ο Larry French, επικεφαλής για τις στρατηγικές της Βόρειας Αμερικής στο ίδρυμα.

“Εκτιμούμε τους ταλαντούχους εκπαιδευτές σχεδιασμού του GIA. Οι ικανότητες και οι προσπάθειές τους βοήθησαν τους σπουδαστές στο ταξίδι τους για να γιορτάσουν την τέχνη του σχεδιασμού κοσμημάτων με τον υψηλότερο τρόπο. Αλλά μα τέχνη που σήμαινε τόσα πολλά για την ιδρύτριά μας Gianmaria Buccellati”.

Το διακριθέν σχέδιο για το βραβείο 2023 του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati Foundation Award for Excellence in Jewelry Design από την Suhan Wang. Την απόφοιτο του GIA Jewelry Design Course στην Ταϊβάν. Το σκίτσο περιλαμβάνει διαμάντι, ρουμπίνι, σμαράγδι, πλατίνα και τσαβορίτη.

Οι κριτές του φετινού διαγωνισμού ήταν η Nanz Aalund, σχεδιάστρια κοσμημάτων, χρυσοχόος και εκπαιδευτικός. Η Cathy Calhoun, ιδιοκτήτρια του Calhoun Jewelers και η Victoria Gomelsky, αρχισυντάκτρια του JCK. Επίσης ο Charles Lewton-Brain, σχεδιαστής κοσμημάτων και συνιδρυτής του Ganoksin Project. Ακόμη ο Remy Rotenier, σχεδιαστής κοσμημάτων και δάσκαλος σχεδιασμού. Αλλά και η Shelly Sergent, υπεύθυνη συλλογών της Somewhere In the Rainbow Gemstone and Jewelry Collection.

“Η έμπνευση προήλθε από τους ώριμους και ντελικάτους καρπούς στην πυκνή ζούγκλα. Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί το σκίτσο αυτού του σχεδίου. Αλλά χρειάστηκαν δεκάδες ώρες για να βελτιωθούν οι λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η απόδοση”. Αυτά μας δήλωσε η Wang, η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού. “Η συμμετοχή στο GIA ήταν μια ικανοποιητική εμπειρία για την ανάπτυξη από το μηδέν. Αλλά σίγουρα μου δίνει υψηλότερες προσδοκίες για εμένα, γεγονός που με παρακινεί στην καριέρα μου”.

Πηγή: thejewelrymagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα