5 τάσεις στα δαχτυλίδια αρραβώνων το 2024.

Date

Από δαχτυλίδια με τρεις πέτρες μέχρι φανταχτερά σχήματα, οι ειδικοί εκτιμούν τι θα μπορούσαν να αναζητήσουν οι καταναλωτές φέτος.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Tα φανταχτερά σχήματα, οι πολλές πέτρες και τα ανάγλυφα σχέδια είναι μερικές μόνο από τις τάσεις στα δαχτυλίδια αρραβώνων που οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα επικρατήσουν ή θα διατηρηθούν το 2024.

Λίγες αγορές είναι τόσο προσεκτικές και μελετημένες όσο ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κοσμήματα. Tείνει επίσης να είναι η πρώτη μεγάλη αγορά κοσμήματος του πελάτη, η οποία συνοδεύεται από τις δικές της απαιτήσεις.

Από τους συμβούλους ιδεών μέχρι τους πίνακες του Pinterest, οι αγοραστές εξετάζουν τα δεδομένα τους πριν κάνουν αυτή τη σημαντική αγορά. Kαι οι κοσμηματοπώλες που γνωρίζουν τι είναι της μόδας θα μπορούσαν να έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές και περιορισμένο χώρο για βιτρίνες, ζητήσαμε από τους ειδικούς να αναλύσουν τι είναι αυτό που επικρατεί.

1) Φανταχτερό

Τα διαμάντια σε φανταχτερό σχήμα, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αναμένεται να συνεχίσουν να προσελκύουν τους καταναλωτές.

“Η γοητεία των κεντρικών διαμαντιών με φανταχτερή κοπή είναι αδιαμφισβήτητη το 2024. Με τα σμαραγδένια και τα οβάλ κοψίματα να βρίσκονται στο επίκεντρο”, έγραψε η επικεφαλής σχεδιασμού της Tacori Nadine Tacorian Azerounian στην πρόσφατη έκθεση τάσεων.

“Οι μακρόστενες γραμμές αυτών των δύο σχημάτων αποπνέουν μια αίσθηση εκλεπτυσμένης κομψότητας και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Για να μην αναφέρουμε ότι κολακεύουν εξαιρετικά το δάχτυλο”.

Η Sylvie Levine, κύρια σχεδιάστρια της Sylvie Jewelry, αναζήτησε διαμάντια εντυπωσιακού σχήματος όταν σχεδίαζε την τελευταία συλλογή δαχτυλιδιών αρραβώνων της μάρκας της, “Shelle Iconelle”.

“Μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαμάντια εντυπωσιακού σχήματος ως έμφαση στα δαχτυλίδια αρραβώνων μου για την ποικιλομορφία και τη διάστασή τους”, δήλωσε η ίδια.

2) Όταν μια πέτρα δεν είναι αρκετή

Ορισμένοι μελλοντικοί νεόνυμφοι αγκαλιάζουν στυλ με πολλούς πολύτιμους λίθους. Συνεχίζοντας την τάση που απέκτησε δυναμική μετά την πρόταση γάμου που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι στη Μέγκαν Μαρκλ με δαχτυλίδι με τρεις πέτρες το 2017.

“Έχω δει την αναβίωση των δαχτυλιδιών αρραβώνων με τρεις και πολλές πέτρες”, δήλωσε η Levine.

Η Sylvie προσφέρει ένα στυλ τοποθέτησης που μοιάζει με μωσαϊκό και οι πελάτες το συνδυάζουν με πολλές πέτρες. ‘Οπως είπε, συχνά εντυπωσιακού σχήματος, καθώς οι τάσεις συγκρούονται.

Η Αζερούνιαν είναι χαρούμενη που βλέπει αυτό το στυλ να είναι τάση.

“Είμαι αιώνια θαυμάστρια των δαχτυλιδιών αρραβώνων με τρεις πέτρες. Οπότε είμαι ενθουσιασμένη που αυτό το ισχυρό στυλ είναι σημαντικό το 2024”, είπε.

“Τα δαχτυλίδια με τρεις πέτρες προσφέρουν έναν καμβά για να ενσωματώσει κανείς περισσότερα διαμάντια με εντυπωσιακή κοπή στην κορυφή ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων. Καθιστά τα δαχτυλίδια με τρεις πέτρες πραγματικά μοναδικά”.

Οι αγοραστές δαχτυλιδιών μπορούν να συνδυάσουν τις δύο προαναφερθείσες τάσεις. Επιλέγοντας ασυνήθιστους πλαϊνούς λίθους, είπε η ίδια, όπως διαμάντια με κοπή Cadillac ή marquise.

Τα δαχτυλίδια με τρεις πέτρες προσφέρουν επίσης ένα υπέροχο συναίσθημα, συμβολίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός ζευγαριού.

3) Πλατινένιο

Ενώ ο κίτρινος χρυσός είναι τάση για νυφικά τα τελευταία χρόνια, τα λευκά μέταλλα κυριαρχούσαν πάντα στην αγορά των δαχτυλιδιών αρραβώνων. Το 2024, οι παρατηρητές των τάσεων αναμένουν ότι η πλατίνα, ειδικότερα, θα έχει μια μεγάλη χρονιά.

Η επιθυμία των καταναλωτών για πλατίνα ήταν «ιστορικά πολύ υψηλή», δήλωσε η Platinum Guild International (PGI). Σχεδόν το 70 τοις εκατό των καταναλωτών θέλουν πλατίνα για τα δαχτυλίδια αρραβώνων και τις γαμήλιες βέρες τους, είπε. Αλλά τείνουν να αγοράζουν άλλα μέταλλα λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας στα καταστήματα. 

«Καθώς περισσότεροι λιανοπωλητές και κατασκευαστές ανακαλύπτουν εκ νέου τα οφέλη της πλατίνας, η παρουσία της θα αυξάνεται στις προθήκες λιανικής. Έτσι οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν αυτά τα πιο σημαντικά και συμβολικά δαχτυλίδια στο μέταλλο που πραγματικά επιθυμούν», δήλωσε η PGI.

Η πλατίνα είναι το προτιμώμενο μέταλλο της Tacori, είπε ο Azerounian. Σημειώνοντας την ανθεκτικότητά του καθώς και την ικανότητά του να αφήνει την πέτρα να λάμπει.
«Το φυσικά φωτεινό λευκό χρώμα της πλατίνας κάνει ένα καθαρό σκηνικό για να αναδείξει τη διαύγεια ενός διαμαντιού. Και με τη σειρά του, το κάνει ένα ευέλικτο σκηνικό για χρωματιστές πολύτιμους λίθους», έγραψε.

4) Lab-Grown Diamonds

Παρά την πτώση των τιμών και τη συνεχιζόμενη διαμάχη εντός του κλάδου, τόσο η Tacori όσο και η The Knot έβαλαν τα διαμάντια που καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο στις λίστες τάσεων των δαχτυλιδιών αρραβώνων για το 2024.

Τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο είναι λιγότερο ακριβά από τα φυσικά διαμάντια. Και ενώ υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με την έλλειψη μεταπωλητικής αξίας τους, ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν ένα μεγαλύτερο διαμάντι που καλλιεργείται στο εργαστήριο αντί για ένα μικρότερο φυσικό.

«Η αυξανόμενη δημοτικότητα των διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο δεν μπορεί να αγνοηθεί». Δήλωσε η Naomi Rougeau, η ανώτερη συντάκτρια μόδας και ομορφιάς του The Knot.
Η μελέτη κοσμημάτων αρραβώνων του 2023 του Knot διαπίστωσε ότι, μετά την πανδημία, περισσότερα ζευγάρια θεώρησαν σημαντικό η πέτρα να καλλιεργηθεί στο εργαστήριο. 32 τοις εκατό το 2023 σε σύγκριση με 15 τοις εκατό το 2019. Μια αύξηση που παρακολουθεί την αυξανόμενη διαθεσιμότητα των λίθων.

Ο Levine είπε: «Το κυρίαρχο θέμα [των τάσεων των δαχτυλιδιών αρραβώνων] είναι αναμφίβολα η μετάβαση σε μεγαλύτερες πέτρες στο κέντρο, κάτι που πιστεύω ότι διευκολύνεται από την αυξανόμενη επικράτηση των διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο στα νυφικά κοσμήματα».

Διάφοροι γνωστοί σχεδιαστές και έμποροι λιανικής κυκλοφόρησαν πρόσφατα συλλογές δαχτυλιδιών αρραβώνων με διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, συμπεριλαμβανομένων των Neil Lane και Helzberg Diamonds .

5) Όλα επιτρέπονται

Μια άλλη αξιοσημείωτη τάση είναι ότι δεν ακολουθεί καθόλου τις τάσεις. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι αγοραστές που επιλέγουν ένα διαμάντι όλο και περισσότερο επιλέγουν φανταχτερά σχήματα. Ενώ άλλοι δεν θέλουν καθόλου ένα διαμάντι, επιλέγοντας χρωματιστούς πολύτιμους λίθους για ένα λαμπερό χρώμα.

«Αυτή η χρονιά είναι προσωπική», είπε ο Αζερούνιαν του Tacori. «Τα ζευγάρια αποχαιρετούν τα γενικά, mainstream στυλ, καθώς επιλέγουν ενδιαφέροντα και ουσιαστικά φυλαχτά για να σηματοδοτήσουν την ένωσή τους. Περιμένετε να δείτε ασυνήθιστες κεντρικές πέτρες, προσαρμοσμένες λεπτομέρειες και ζωηρά χρώματα».

Οι μεγάλες, τολμηρές συνθέσεις αντικαθιστούν τα μινιμαλιστικά σχέδια. Με το The Knot να τονίζει τις ρυθμίσεις μοντερνιστικού στυλ ως τάση για το 2024.

«Βλέπουμε επίσης ότι δοκιμασμένοι και αληθινοί συνδυασμοί, όπως πασιέντζες από κίτρινο χρυσό και λευκό διαμάντι, έχουν ανατραπεί από σχεδιαστές που προσφέρουν πιο μοντέρνες, γλυπτικές προσεγγίσεις στα κλασικά», είπε ο Rougeau

«Οι νύφες αγκαλιάζουν επίσης το χρώμα όπως ποτέ άλλοτε (και όχι μόνο για δεύτερο ή τρίτο γάμο). Από τα παστέλ μέχρι τα μαύρα φορέματα, οι παραδόσεις του γάμου και των αρραβώνων παραβιάζονται και αυτό επεκτείνεται σε δαχτυλίδια με αδιάκριτη αγκαλιά χρώματος, όπως ζαφείρια και σμαράγδια».

Ο Moissanite είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για τις νύφες, είπε ο Rougeau. 
“Είναι μια απολύτως βιώσιμη επιλογή για όσους δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν το μέγεθος της πέτρας λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού.”

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα