1 εκατομμύριο δολάρια για το δαχτυλίδι του Tupac Shakur.

Date

Το μοναδικό στο είδος του ξεχωριστό δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια, που φορούσε ο δολοφονημένος ράπερ Tupac Shakur στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, σε πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη, πωλήθηκε για λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το δαχτυλίδι, το οποίο ο Tupac σχεδίασε και παρήγγειλε το 1996, έγινε το πιο πολύτιμο χιπ-χοπ αντικείμενο που ποτέ σε δημοπρασία, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s την Τρίτη. Είναι επίσης το μοναδικό αντικείμενο χιπ-χοπ που ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Έπειτα από μια μάχη μεταξύ πολλών πλειοδοτών, το κόσμημα έπιασε υπερτριπλάσια τιμή από την υψηλή εκτίμηση των 300.000 δολαρίων, τιμή προπώλησης.

Το δαχτυλίδι αποτελείται από μια χρυσή στεφάνη διακοσμημένη με διαμάντια, στην κορυφή της οποίας κάθεται ένα στέμμα. Το στέμμα έχει ένα ρουμπίνι καμποσόν και δύο διαμάντια κοπής pavé, με μικρότερα ρουμπίνια στις άκρες των κορυφών. Ο Tupac φορούσε το δαχτυλίδι με το στέμμα το 1996 στα MTV Video Music Awards. Αυτή τελευταία δημόσια εμφάνισή του πριν από το θάνατό του, εξήγησε ο οίκος Sotheby’s. Το πρόσφερε στη δημοπρασία η νονά του, Yaasmyn Fula.

“Αυτό το μοναδικό στο είδος του custom δαχτυλίδι το σχεδίασε σχολαστικά ο Pac. Είναι ένα από τα τελικά προϊόντα της αστείρευτης δημιουργικής του ενέργειας. Ένα μοναδικό τεχνούργημα από μια περίοδο που αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής επιρροής του στο χιπ-χοπ”, δήλωσε η Cassandra Hatton, παγκόσμια επικεφαλής του τομέα της επιστήμης και του λαϊκού πολιτισμού στον οίκο Sotheby’s.

Πηγή: rapaport.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα