The Joy of Colour. Μια έκθεση για το μέλλον του σχεδιασμού κοσμημάτων.

Mια νέα έκθεση κοσμημάτων εμφανίζεται στο προσκήνιο. η έκθεση The Joy of Colour στο The Shenzhen Jewelry Museum στην Κίνα, η οποία είναι αφιερωμένη σε όλα τα ψηφιακά θέματα.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η νεότερη διεθνής έκθεση του κόσμου του κοσμήματος άνοιξε στην κινεζική πόλη Shenzhen. Το Joy of Colour φέρνει κοντά σχεδιαστές από όλο τον κόσμο. Το κοινό τους πάθος είναι ο σχεδιασμός κοσμημάτων εμπνευσμένων από τον κόσμο της τεχνολογίας.

Η έκθεση “The Joy of Colour” στο Μουσείο Κοσμήματος της Σενζέν στην Κίνα

Η έκθεση The Joy of Colour είναι μια επιμελημένη καθηλωτική εμπειρία. Είναι μια πρόσκληση στο κοινό να ανακαλύψει πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το Metaverse. Πως μπορεί να εμπνέουν το σχεδιασμό κοσμημάτων στο μέλλον.

Η παρουσίαση είναι σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη εξετάζει τον ψυχικό αντίκτυπο κοινωνικών φαινομένων. ‘Οπως το gaming και η μοναξιά μέσω του σχεδιασμού κοσμημάτων μετά την πανδημία. Η δεύτερη επανερμηνεύει και ανακατασκευάζει τον ιστορικό σχεδιασμό κοσμημάτων. Η τρίτη ασχολείται με την επίδραση της κυκλικής οικονομίας και των βιώσιμων πρακτικών στον σχεδιασμό. Τέλος το τελευταίο κεφάλαιο εξετάζει τις προοπτικές του κοσμήματος σε έναν όλο και πιο “phygital” κόσμο.

Αυτή η έκθεση στοχεύει να μυήσει τους επισκέπτες σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον όπου ο σχεδιασμός και το χρώμα αντανακλούν μια νέα εποχή ταχείας εμφάνισης. Καθώς επίσης συνδυασμού τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικής και εικονικής τεχνικής στον κόσμο του κοσμήματος.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το έργο 24 σχεδιαστών κοσμημάτων από όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν τον Ιταλό καλλιτέχνη Alessio Boschi. Επίσης την συλλογή του Harem’s Garden Masterpiece, περιλαμβάνει 2.000 πολύτιμους λίθους άνω των 183 καρατίων.

Το έργο του επίσης Ιταλού σχεδιαστή κοσμημάτων Amedeo θα παρουσιαστεί μέσα από εγκαταστάσεις φωτογραφικών οθονών. Ακόμη και μαζί με ψηφιακές αναπαραστάσεις κοσμημάτων της Sarah Ho και της σχεδιάστριας Austy Lee από το Χονγκ Κονγκ, μεταξύ άλλων.

Συλλογή Alessio Boshci’s Harem’s Garden
Στοιχείο Win Siu από citrine, τιτάνιο, διαμάντια και σμάλτο / Συλλογή Perrufo Stones σε χρυσό και τοπάζι

Αυτή η μοναδικά πρωτοποριακή έκθεση είναι το πνευματικό παιδί της ειδικού σε θέματα κοσμημάτων Paola De Luca. Ιδρύτρια της εταιρείας έρευνας και δημιουργικής νοημοσύνης, The Futurist, η De Luca είναι η δημιουργική διευθύντρια και προγνώστρια τάσεων.

Γεννημένη στη Ρώμη, πιστώνεται πολλά σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα του κοσμήματος. Όπως της σχεδιάστριας στην πρώτη συλλογή κοσμημάτων Fendi υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Karl Lagerfeld και της Carla Fendi. Διετέλεσε Διευθύντρια Σχεδιασμού για ειδικά έργα στη Swarovski.

Επίσης διετέλεσε Παγκόσμια Διευθύντρια Σχεδιασμού για πάνω από μια δεκαετία για την UnoAErre. Έναν ιταλικό εξαγωγέα κοσμημάτων που σημειώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Σήμερα, πιστεύει ότι η τέχνη της επικοινωνίας είναι μία από τις πιο θεμελιώδεις αρχές στο σχεδιασμό κοσμημάτων.

Δημοσιογράφος και ψηφιακή δημιουργός Paola De Luca, το μυαλό πίσω από την έκθεση The Joy of Colour

Η ίδια εξηγεί. “Οποιοδήποτε όραμα, περιεχόμενο ή στόχο μπορεί να έχουμε, αν δεν τον επικοινωνήσουμε σωστά και αποτελεσματικά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί η προσπάθειά μας. Έτσι λοιπόν μπαίνοντας στην εποχή 3.0, το όραμά μου για το μέλλον του σχεδιασμού κοσμημάτων περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την παραγωγή μορφών που διανθίζονται με καθηλωτικές εμπειρίες. Με την δημιουργία υβριδικών χώρων όπου η ψηφιακή τέχνη και ο πολιτισμός θα είναι έμπνευση για τους καταναλωτές και το εμπόριο. Επίσης η απόλαυση της απόλυτης εμπειρίας πολυτέλειας”.

Καρφίτσες Wallis Hong από τιτάνιο, πλατίνα, πολύτιμους λίθους και διαμάντια
Χειροποίητο σκαλισμένο μενταγιόνAmedeo Jewelery / Κολιέ Elementals

Την έκθεση The Joy of Colour φιλοξενεί το The Shenzhen Jewelry Museum στην Jinzhan Jewelry Plaza στην περιοχή Luohu της Shenzhen.

Αυτό το κτίριο 2.610 τετραγωνικών μέτρων είναι το πρώτο δημόσιο μουσείο της Κίνας που επικεντρώνεται στα κοσμήματα. Ο χώρος άνοιξε επίσημα στις 16 Οκτωβρίου 2019, με δύο ορόφους αφιερωμένους σε μόνιμα και επισκέψιμα εκθέματα κοσμημάτων.

Η συλλογή Marina B Maline από χρυσό, ζαφείρι, ρουμπίνι και διαμάντια

Η έκθεση The Joy of Colour Exhibition θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου 2023. Υπόσχεται λοιπόν να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία του κόσμου του σχεδιασμού κοσμημάτων, της ψηφιακής τέχνης και της χειροτεχνίας. Με μοντέρνους και τολμηρούς σχεδιαστές κοσμημάτων όπως οι Marina B, Never Not και Farah Khan.

Πηγή: katerinaperez.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα