Στη Σιγκαπούρη προσωρινά η έκθεση Jewellery & Gem World Hong Kong.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς του κλάδου είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των επιχειρήσεων στην πολυαναμενόμενη έκθεση Jewellery & Gem World. Είναι η μεγαλύτερη B2B εκδήλωση της Ασίας για την προμήθεια κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων του έτους.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η εμβληματική έκθεση, ήταν γνωστή ως Έκθεση Κοσμήματος και Πολύτιμων Λίθων του Χονγκ Κονγκ του Σεπτεμβρίου. Προσωρινά όμως θα γίνει μεταφορά της διοργάνωσης από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο η εκδήλωση είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτή στους διεθνείς εκθέτες και επισκέπτες.

Στο Χονγκ Κονγκ υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες. Όμως  η Σιγκαπούρη επιτρέπει στους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες να εισέρχονται στη χώρα χωρίς εξετάσεις και καραντίνα. Το Singapore EXPO είναι ο χώρος διεξαγωγής της έκθεσης, σε 35.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η εφάπαξ αλλαγή του τόπου διεξαγωγής έλαβε συντριπτική υποστήριξη από τον κλάδο. Αυτό αποκάλυψαν ο διοργανωτής της έκθεσης Informa Markets Jewellery και οι εκπρόσωποι του κλάδου σε μια ηλεκτρονική συνέντευξη Τύπου στις 19 Ιουλίου.

Πριν από την εκδήλωση της Σιγκαπούρης, η Informa θα διοργανώσει μια ειδική έκθεση στο Χονγκ Κονγκ από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση αυτή θα έχει στόχο τους τοπικούς εμπορικούς αγοραστές και λάτρεις των κοσμημάτων.

Η πλήρης έκδοση της JGW θα επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η εφάπαξ αλλαγή του τόπου διεξαγωγής είναι πρωτοφανής, αλλά είναι εντυπωσιακή η ισχυρή υποστήριξη της έκθεσης από τον κλάδο. Θα συμμετέχουν  περίπου 1.000 εκθέτες από σχεδόν 30 χώρες και περιοχές. Επίσης είναι βέβαιη η παρουσία διεθνών αγοραστών υπεύθυνων για την προμήθεια κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων.

“Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η JGW Singapore προσφέρει στους προμηθευτές και τους επαγγελματίες αγοραστές μια νέα αρχή. Έτσι θα αποκτήσουν επιχειρηματικές γνώσεις και έμπνευση και θα διερευνήσουν πραγματικές ευκαιρίες για μακροπρόθεσμες συνεργασίες”. Αυτά δήλωσε ο David Bondi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Informa Markets στην Ασία.

Στην ηλεκτρονική συνέντευξη Τύπου για τον εορτασμό επανένωση του κλάδου στη Σιγκαπούρη ήταν και ο Ho Nai Chuen πρόεδρος της Ένωσης Κοσμηματοπωλών της Σιγκαπούρης. Επίσης και ο Paolo Passuello, πρόεδρος του Gold & Silver Italian Group.

Δεξιόστροφα από πάνω αριστερά: Ho Nai Chuen, πρόεδρος της Ένωσης Κοσμηματοπωλών της Σιγκαπούρης, και Paolo Passuello, πρόεδρος του Gold & Silver Italian Group, μιλώντας στην εικονική συνέντευξη τύπου της JGW Singapore.

Ο Ho της SJA σχολίασε: “Μετά την διοργάνωση της έκθεσης του Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο, θα γίνει το Grand Prix της F1 της Σιγκαπούρης το 2022. Ως εκ τούτου σίγουρα ολόκληρη η αίθουσα της EXPO θα είναι γεμάτη με όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές”.

Ο Passuello πρόσθεσε ότι η JGW Singapore δίνει στα μέλη του Gold & Silver Italian Group την ευκαιρία επανασύνδεσης με τους πελάτες τους στην Ασία για πρώτη φορά από το 2019. Η κοινοπραξία εκπροσωπεί περισσότερα από 100 κοσμηματοπωλεία χρυσού και αργύρου από τους πρωταθλητές των ιταλικών εξαγωγών.

Η JGW Singapore, που θα λάβει χώρα στην EXPO της Σιγκαπούρης, θα παρουσιάσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων.

Θα συμπεριλαμβάνει χύμα διαμάντια σχεδόν σε κάθε ποιοτική κλίμακα. Ακόμη έγχρωμους πολύτιμους λίθους, από το κλασικό ρουμπίνι, το ζαφείρι και το σμαράγδι έως και άλλους πολύτιμους λίθους. Επίσης μαργαριτάρια όλων των ποικιλιών καθώς και μεμονωμένους πολύτιμους λίθους, ταιριαστά σχέδια, αλυσίδες και χύμα κομμάτια.

Οι αγοραστές θα βρουν και έτοιμα κοσμήματα, σε στυλ που καλύπτουν μοναδικά είδη. Ακόμη εκλεκτά και καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, συλλογές αντίκες και vintage και ασημένιες δημιουργίες. Επίσης, θα βρουν πηγές για διαμάντια που τα έχουν καλλιεργήσει σε εργαστήριο, εργαλεία και εξοπλισμό και τεχνολογικές λύσεις, μεταξύ άλλων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι η ευκαιρία οι αγοραστές να είναι σε επαφή με τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στη βιομηχανία.

Χωρισμένη σε περισσότερους από 20 τομείς για εύκολη περιήγηση, η έκθεση διαθέτει περίπτερα που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, το Παγκόσμιο Κέντρο Διαμαντιών της Αμβέρσας, την Κολομβία, τη Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ.

Επίσης τη Διεθνή Ένωση Έγχρωμων Διαμαντιών (ICA), την Ινδία, το Ισραηλινό Ινστιτούτο Διαμαντιών (IDI), την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ένα σημαντικό σημείο για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, τα brands και τους πλούσιους αγοραστές είναι επίσης το Premier Pavilion. Ένας χώρος που συγκεντρώνει μερικά από τα κορυφαία ονόματα στην κατασκευή πολυτελών κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων, καθώς και ξεχωριστές ζώνες προϊόντων.

Εκτός από τη Σιγκαπούρη, η Informa Markets Jewellery κατευθύνεται φέτος στην Ταϊλάνδη για την έκθεση Jewellery & Gem ASEAN Bangkok (JGAB). Αυτή κάνει το ντεμπούτο της από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου στο Queen Sirikit National Convention Center (QSNCC).

Η JGAB είναι μια εκδήλωση B2B cash-and-carry που επιτρέπει στους αγοραστές από τη Νοτιοανατολική Ασία και όχι μόνο να αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματά τους για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η έκθεση της Μπανγκόκ είναι η τελευταία έκθεση χονδρικής αγοράς του κλάδου για το έτος.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ, οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ειδική έκδοση της JGW Hong Kong. Η έκθεση θα γίνει από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ (HKCEC).

Μάλιστα θα γίνει σύμφωνα με τους περιορισμούς του Χονγκ Κονγκ όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις και τα διασυνοριακά ταξίδια. Στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες και επιτόπιες πωλήσεις για τους προμηθευτές. Ανοίγει επίσης τις πόρτες της στους λάτρεις του κοσμήματος, εκτός από το βασικό εμπορικό κοινό που το αποτελούν χονδρέμποροι, λιανοπωλητές και brands.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα