Σπάνια κοσμήματα στην TEFAF Maastricht 2023.

Από τις 11 έως τις 19 Μαρτίου, ένας θησαυρός απίστευτα σπάνιων κοσμημάτων σε μία από τις κορυφαίες εκθέσεις τέχνης στον κόσμο, την TEFAF Maastricht του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Καλών Τεχνών στην Ολλανδία.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Παραμένοντας πιστοί στα πρότυπα που έχουν θέσει οι προηγούμενες εκθέσεις TEFAF, τα κοσμήματα επιλέχθηκαν προσεκτικά για να μοιραστούν ιστορίες του παρελθόντος. Μαζί με πίνακες Παλαιών Δασκάλων, έπιπλα αντίκες και πολλά άλλα.

Το κολιέ Heritage της Van Cleef & Arpels, για παράδειγμα, γεννήθηκε από το ενδιαφέρον των αδελφών Arpel για τα ταξίδια και τους διαφορετικούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Το κομμάτι (που κατασκευάστηκε για τους Ινδούς μαχαραγιάδες) παρουσιάζει ινδικές επιρροές με ζεστά σκαλιστά σμαράγδια και ζαφείρια. Με πέτρες εμπνευσμένες από την Ινδία μέχρι ροζ διαμάντια του 19ου αιώνα.

Παρακάτω βλέπουμε μερικά εξαιρετικά σχέδια που αποτελούν must-see κοσμήματα της φετινής TEFAF Maastricht.

Κολιέ VÉRONIQUE BAMPS

Κολιέ από κίτρινο χρυσό και ασήμι με διαμάντια και ροζ τοπάζι της ναπολεόντειας εποχής, τιμή κατόπιν αιτήματος- Véronique Bamps

Δαχτυλίδι Hemmerle

Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο και σίδερο με διαμάντι 5,68 καρατίων και 2,5 καρατίων κ.β. αντίστροφα τοποθετημένα διαμάντια pavé, τιμή κατόπιν αιτήσεως- Hemmerle

Καρφίτσα Boucheron

Καρφίτσα λιβελούλας Art Nouveau του Frédéric Boucheron από λευκόχρυσο και χρυσό με διαμάντια, ζαφείρια και χρυσοβερίλιο, τιμή κατόπιν αιτήματος.

Σκουλαρίκια Boghossian

Σκουλαρίκια από λευκόχρυσο 18 καρατίων με μαργαριτάρια σε σχήμα σταγόνας, φανταχτερά έντονα κίτρινα διαμάντια και ροζ ζαφείρια σμαραγδένιας κοπής, τιμή κατόπιν αιτήματος.

Βραχιόλι Hemmerle

Βραχιόλι Harmony από λευκόχρυσο και μπρούντζο με σμαράγδια 10,9 καρατίων κ.β., τιμή κατόπιν αιτήματος.

Δαχτυλίδι Boghossian

Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο 18 καρατίων με διαμάντι σε σχήμα ασπίδας άνω των 20 καρατίων και άλλα διαμάντια, τιμή κατόπιν αιτήματος.

Βραχιόλι Anna Hu

Βραχιόλι Enchanted Lily από ροζ χρυσό, ορείχαλκο και χρυσό παλλάδιο. Με περιδότο 53,92 καρατίων, μωβ ζαφείρι, διαμάντια, κρύσταλλο και σμάλτο, τιμή κατόπιν αιτήματος- Anna Hu

Κολιέ Anna Hu

Κολιέ παγώνι, τιμή κατόπιν αιτήματος- Anna Hu

Καρφίτσα Faberge

Καρφίτσα, τιμή κατόπιν αιτήματος- Fabergé

Κολιέ Van Cleef

Κολιέ Heritage και κρεμαστό κλιπ (γύρω στο 1971). Από κίτρινο χρυσό με ζαφείρια, σμαράγδια και διαμάντια, τιμή κατόπιν αιτήματος- Van Cleef & Arpels

Πηγή: www.jckonline.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα