JCK 2024

Η JCK, εδραίωσε τη θέση της ως η κορυφαία παγκόσμια συνάντηση για το εμπόριο κοσμημάτων, ολοκληρώνοντας την έκδοσή της 2024 με επιτυχία.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αναφερόμενη ως το “Super Bowl” της βιομηχανίας κοσμήματος, η JCK συνεχίζει να δίνει τον τόνο, τις τάσεις και τη διάθεση για τη βιομηχανία κοσμήματος για το επόμενο έτος.

30.000 επαγγελματίες του κλάδου από όλες τις πτυχές της βιομηχανίας κοσμημάτων συμμετείχαν στην JCK και την Luxury. Μια εβδομάδα προμηθειών προϊόντων, εκπαίδευσης και δικτύωσης.

Ο κλάδος συνέχισε να συγκεντρώνεται κάτω από μία στέγη με 17.300 συμμετέχοντες και περισσότερους από 1.900 εκθέτες. Περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές στο The Venetian και στο The Venetian Expo για το JCK από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Τα περίπτερα AGTA και GEMS, του Χονγκ Κονγκ και τα JCK Talks άνοιξαν μία ημέρα νωρίτερα στις 30 Μαΐου. Το Luxury υποδέχτηκε τους λιανοπωλητές από τις 29 Μαΐου – 3 Ιουνίου. Ήταν ανοιχτό αποκλειστικά για τους προσκεκλημένους λιανοπωλητές στις 29 και 30 Μαΐου.

“Η φετινή JCK ήταν μια ακόμη έκθεση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία”. Λέει ο Sarin Bachmann, αντιπρόεδρος του ομίλου RX, επικεφαλής εκδηλώσεων της JCK.

“Ακόμα και σε εποχές που υπάρχει αβεβαιότητα στη βιομηχανία κοσμημάτων, η JCK αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι το μέρος όπου όλος ο κλάδος συγκεντρώνεται για να προμηθευτεί προϊόντα, να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες και στρατηγικές, να μάθει, να συζητήσει, να δικτυωθεί και να δώσει παραγγελίες για το υπόλοιπο της περιόδου πωλήσεων. Υπήρξε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην ενέργεια του κλάδου μόλις έφτασαν στην JCK and Luxury. Ο ενθουσιασμός στο χώρο της έκθεσης επικράτησε και άφησε τον κλάδο με πολύ θετικό πρόσημο”.

Βασικό χαρακτηριστικό της φετινής έκθεσης η μετατροπή της σε ένα ασφαλές και σίγουρο μέρος για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ανεβάζοντας και πάλι τον πήχη, η JCK πρόσθεσε επιπλέον μέτρα πιστοποίησης για κάθε μεμονωμένο συμμετέχοντα. Όπως η πιστοποίηση με σάρωση της κάρτας σε κάθε είσοδο και η σάρωση ανίχνευσης όπλων για την είσοδο στον χώρο.

“Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην JCK είναι ό,τι καλύτερο για ολόκληρο τον κλάδο μας. Παρουσιάσαμε τεχνολογία αιχμής που πραγματικά ανέβασε τον πήχη στη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για τους συμμετέχοντες και τους εκθέτες μας για τη διεξαγωγή των εργασιών τους”, δηλώνει ο Bachmann. “Η JCK το έκανε αυτό με τρόπο που δεν επιβράδυνε την είσοδο και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική”.

Ο λιανοπωλητής πολυτελών ειδών, Alexis Padis του Padis Jewelers, σημειώνει: “Ήταν πολύ καθησυχαστικό να αισθάνομαι μια αυξημένη προσπάθεια ασφάλειας σε όλη την Luxury και την JCK.

Από τις απαιτήσεις εγγραφής μέχρι τους ελέγχους τσάντας, την ανίχνευση όπλων. Ακόμη την εμφανή παρουσία της αστυνομίας σε όλη την έκθεση, δεν έχω αισθανθεί ποτέ πιο ασφαλής σε μια έκθεση. Ευχαριστώ την ομάδα της JCK που έκανε την ασφάλειά μας σαφή προτεραιότητα”.

JCK Talks & Εκπαίδευση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα JCK Talks άνοιξε μια ημέρα πριν από την υπόλοιπη έκθεση για τέσσερις ημέρες οργανωμένο σε τμήματα. Τα νεοεισαχθέντα Tracks για το 2024, περιελάμβαναν τα εξής: Your Development, Business Management και Sales.

Το “Social Stage”, επέστρεψε μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στο JCK 2023. Φέτος, τα θέματα της Παρασκευής επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο. Του Σαββάτου τόνισαν τα δεδομένα και την Κυριακή έδειξαν τα πώς να τα εφαρμόσετε όλα αυτά στην πράξη. Δημιουργοί περιεχομένου και influencers που έχουν κατακτήσει την τέχνη της προσέλκυσης οδήγησαν πολλαπλές συνεδρίες στο The Social Stage.

Τόσο η JCK όσο και η Luxury συνέχισαν να διαθέτουν εμπνευσμένες Keynotes. Με τους Luxury Keynotes Kyle Scheele, με χορηγό το Natural Diamond Council. Και Henry Winkler, με χορηγό τον όμιλο De Beers. Η κεντρική ομιλία της JCK σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ήταν γεμάτη για τον Sugar Ray Leonard, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή με μια ανασκόπηση της καριέρας του. Αλλά και των διδαγμάτων που πήρε με θέμα “The Power to Win” (Η δύναμη να κερδίζεις). Χορηγός του ήταν η Platinum Guild International USA.

Εκδηλώσεις & Ενεργοποιήσεις

Με θέμα την “Αγάπη” για το JCK 2024, η έκθεση συνέχισε να αποτελεί κόμβο για συναρπαστικές δραστηριότητες. Αλλά και “instagrammaable” στιγμές που οι συμμετέχοντες έκαναν ουρά για να ζήσουν. Αυτά συνέβαλαν στη διαμόρφωση του θετικού τόνου στο χώρο της έκθεσης.

Ξεκινώντας με ένα JCK Chapel με έναν μιμητή του Έλβις. Στη συνέχεια προχωρώντας σε ένα σαλόνι “Puppy Love” με την ευκαιρία να κρατήσουν νεογέννητα κουτάβια. Υπήρχε επίσης ένας φράχτης Love Lock, με τη χορηγία της Stuller. Μαζί με έναν καλλιτέχνη τατουάζ με αερογράφο, με δωρεές στην οργάνωση Kids in Crisis για κάθε τατουάζ που γινόταν.

Αυτή η ενεργοποίηση παρουσιάστηκε στο “Love is Love Lounge” στο χώρο της έκθεσης, όπου γιορτάστηκε ο μήνας Pride. Οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν τον θετικό αντίκτυπο και τη συνολική ενέργεια που άφησε στο χώρο της έκθεσης. Αλλά και τις πολλές ιδέες και την έμπνευση για αυτά που μπορούν να μεταφέρουν στα δικά τους καταστήματα για να εμπνεύσουν τους πελάτες τους.

Το JCK Rocks Tao Beach ήταν μια επική βραδιά και μια τεράστια επιτυχία. Μια νοσταλγική αναδρομή στις ημέρες του JCK Rocks the Beach. Η φετινή συναυλία κατέλαβε την παραλία TAO και γέμισε ασφυκτικά με ενθουσιώδεις συμμετέχοντες και εκθέτες του JCK.

Ο υποψήφιος για GRAMMY Flo Rida, του οποίου οι επιτυχίες περιλαμβάνουν τα “Low”, “My House” και “Club Can’t Handle Me”. Ασχολήθηκε με το κοινό και ανέβασε τη θετική διάθεση όλων όσων παρευρέθηκαν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Ήταν ο τρόπος της JCK να ευχαριστήσει τον κλάδο για την αφοσίωση και τη θετικότητά του. Επίσης να γιορτάσουν μαζί άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση. Η βραδιά ξεκίνησε στο Facets μια βραδιά που ωφέλησε το Jewelers for Children. Συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια για τους σκοπούς των παιδιών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με μια δυναμική μπάντα που οδήγησε τους επισκέπτες της εκδήλωσης μέσα από το The Venetian και το Canal Shoppes σε μια παρέλαση στο Tao Nightclub για να ετοιμαστούν για το JCK Rocks.

Εταιρική Υπευθυνότητα

Η Σύνοδος Κορυφής για τη Βιωσιμότητα στο JCK συγκέντρωσε καινοτόμους, ηγέτες και υποστηρικτές της θετικής αλλαγής. Για ένα πιο βιώσιμο μέλλον της βιομηχανίας κοσμήματος.

Η Σύνοδος Κορυφής περιελάμβανε ένα πάνελ με συντονιστή τον Dennis Campbell, καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ. Συμμετέχοντες και ομιλητές καθ’ όλη τη διάρκεια του πάνελ, μεταξύ των οποίων η Marie-Claire Daveu, Chief Sustainability and Internation Affairs Officer της Kering.

Επίσης ο Δρ. M Sanjayan, CEO, Conservation International, Iris Van Der Veken, Executive Director & Secretary General, Watch & Jewellery Initiative 2030, Melanie Grant, Executive Director, Responsible Jewelry Council, Glenn J. Hansen, Founder and CEO, Reduce 2, Tiffany Stevens, President, CEO and General Counsel, Jewelers Vigilance Committee, και Ann Grimmett, Vice President of Merchandising, Jared.

Η JCK συνέχισε να γιορτάζει την καλλιέργεια της ενσωμάτωσης και της διαφορετικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αλλά αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία ανερχόμενων σχεδιαστών BIPOC, χαρακτηριστικά brands, ειδικές συνεδρίες JCK Talks. Επικεντρώθηκαν σε θέματα DEI και εξειδικευμένες εκπαιδευτικές συνεδρίες. Στην JCK και σε όλες τις εκδηλώσεις RX, όλοι ανήκουν.

Η WJA φιλοξένησε ακόμη το Generating Community Impact Breakfast, που επικεντρώθηκε στην ένταξη της αναπηρίας στη βιομηχανία κοσμημάτων και ρολογιών.

Οι ανερχόμενοι σχεδιαστές του The Black in Jewelry Coalition (BIJC) συμμετείχαν και πάλι στο Design Collective στο JCK. Χάρη στη χρηματοδότηση από το JCK Industry Fund. Παρέχοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να συνδεθούν με έξι black-owned brands που εκθέτουν κοσμήματα και ακατέργαστους πολύτιμους λίθους.

Luxury

Η Luxury γιόρτασε τα 25 χρόνια της έκθεσης συνεχίζοντας τις αυξημένες ανέσεις για τους λιανοπωλητές και τους εκθέτες στις ημέρες πρόσκλησης και μέσα στην JCK.

“Η αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα και ο ενθουσιασμός στην έκθεση Luxury ήταν καταπληκτικοί. Η εμπειρία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά!” δήλωσε η Aida Alvarez του εκθέτη John Hardy που επιστρέφει στην Luxury.

“Ο λόγος για τον οποίο ερχόμαστε εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι θέλουν να είναι εδώ. Υπάρχει μια αναβαθμισμένη αίσθηση γούστου και βελτιωμένη ατμόσφαιρα όταν έρχεσαι εδώ. Νιώθεις την πολυτέλεια, νιώθεις τη χάρη των πελατών, έρχεσαι εδώ επειδή όλοι είναι ελεγμένοι, έρχεσαι εδώ για να κάνεις δουλειές. Ερχόμαστε λοιπόν στην Luxury για να αναπτυχθούμε. Αυτό είναι το κατάλληλο μέρος”, προσθέτει ο εκθέτης της Luxury, Tigren Dorian της Dorian & Rose.

Τάσεις & έκτακτες ειδήσεις

Οι τάσεις συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της εμπειρίας της JCK. Δηλαδή εκεί όπου τις βλέπει, τις αισθάνεται και τις ανακαλύπτει ο κλάδος. Φέτος, ο χώρος της έκθεσης έσφυζε από τις κορυφαίες τάσεις που πρέπει να περιμένετε για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Όπως σημείωσε η Victoria Gomelsky, αρχισυντάκτρια του JCK Online και του JCK Magazine, “κολιέ και lariats Y, μαργαριτάρια, ειδικά με ροζ και χρυσούς τόνους με στυλ που προωθεί τη μόδα, χρώματα όλων των ειδών, ειδικά μπλε και πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, όπως ζαφείρια και τουρμαλίνες, μαζί με στυλ χρυσού, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων λίθων που έχουν τοποθετηθεί σε πλαίσιο, άκαμπτα βραχιόλια με μπρασελέ, δαχτυλίδια με σφραγίδα και εφέ κρόσσια”.

Σε μια έκτακτη είδηση σε αυτή τη διοργάνωση του 2024, η De Beers ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την προστασία των εργαστηριακά παραγόμενων διαμαντιών για κοσμήματα αλλά και ότι το εργοστάσιο Lightbox θα παραδοθεί στη θυγατρική Element Six για να γίνει “κόμβος παραγωγής CVD παγκόσμιας κλάσης” για βιομηχανικούς σκοπούς.

Η De Beers εγκαινίασε επίσης τη νέα της πρωτοβουλία, Diamond Proof, έναν συνθετικό ανιχνευτή χαμηλού κόστους κατασκευασμένο για πάγκους λιανοπωλητών, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στο τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνεδρίας της JCK, ο χορηγός της συνεδρίας, Platinum Guild International USA, παρουσίασε το νέο κράμα πλατίνας Inoveo, εξηγώντας ότι έχει τα πλεονεκτήματα της πλατίνας με την ευκολία του λευκού χρυσού. Επίσης ότι θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε κατασκευαστές, σχεδιαστές και κοσμηματοπώλες από την Stuller, αρχής γενομένης από αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Dr Mokgweetsi Eric Keabetswe Masisi παρακολούθησε την JCK μαζί με τον οργανισμό House of Botswana και σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση με τη Victoria Gomelsky, τόνισε επίσης τη σημασία των φυσικών διαμαντιών για την οικονομία της Μποτσουάνα.

Το Plumb Club επαναφέρει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στην JCK

Η JCK και το Plumb Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί επίσημα για άλλα 7 χρόνια, φέρνοντας τα εκθέτοντα μέλη της ένωσης Plumb Club στην έκθεση JCK.

“Η συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ της JCK και του The Plumb Club αναδεικνύει τον αμοιβαίο θετικό αντίκτυπο που έχει η σχέση μεταξύ των οργανισμών μας στους συμμετέχοντες αλλά και στον κλάδο γενικότερα”, λέει ο Victor Weinman, πρόεδρος του Pavilion του The Plumb Club και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ODI.

Το 2025, η JCK μετατοπίζεται μία εβδομάδα αργότερα από το τυπικό μοτίβο ημερομηνιών της, 5 – 9 Ιουνίου 2025.

Πηγή: southernjewelrynews.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα