INHORGENTA AWARD 2023. Μεταξύ των νικητών η ελληνική εταιρία THEODORA D.

Στην Inhorgenta Munich 2023 συμμετείχαν συνολικά 802 εκθέτες από 38 χώρες. Παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε περίπου 24.000 εμπορικούς επισκέπτες από 90 χώρες.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Από την Ελλάδα συμμετείχαν 11 εταιρίες: Acme Art, Apostolos Jewellery, ATELIER ERRIKOS Errikos Andreopoulos – Maria Chatzalexi O.E, The Brand Company, JCOU, Krinaki Handmade Jewelry, MARGONI COLLECTION, Ploumi Evag-Paragioudakis Spyr O.E., RICH PASSION JEWELLERY, TALOUMIS και THEODORA D.

Στην Inhorgenta Munich, παρουσιάζουν κοσμήματα, ρολόγια, λουράκια καθώς επίσης πολύτιμους λίθους, πέρλες, θήκες, ασημένια είδη, μαργαριτάρια κ.α.. Επίσης μηχανήματα για την αργυροχρυσοχοΐα, εξοπλισμούς χρυσοχοείων, λογισμικά προγράμματα. Καθώς επίσης και στρατηγικές μάρκετινγκ στον κλάδο του κοσμήματος.

Ακόμη τη διοργάνωση πλαισιώνει ένα πρόγραμμα ομιλιών πάνω στα θέματα και στις ανάγκες του κλάδου. Ενώ μεγάλη απήχηση είχε η τρίτη εμφάνιση του Inhorgenta Munich Award από μια ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου κριτική επιτροπή.

Μεταξύ των νικητών είναι η ελληνική εταιρία THEODORA D., ως «Designer of the Year» με το δαχτυλίδι “Flamenco”.

Οι νικητές του INHORGENTA AWARD 2023

Βράβευσαν εξαιρετικά ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, σχέδια και μια ιδέα λιανικής πώλησης σε μια λαμπερή βραδιά γκαλά με το who’s who του κλάδου.

Αλλά το αποκορύφωμα της INHORGENTA MUNICH, ήταν μια λαμπερή γιορτή για τις εξαιρετικές δημιουργίες και τους δημιουργούς τους από τη διεθνή βιομηχανία κοσμημάτων, ρολογιών και πολύτιμων λίθων. Η τελετή απονομής των βραβείων INHORGENTA AWARD.

Γνωστοί κριτές απένειμαν το πολυπόθητο τρόπαιο στους νικητές δέκα κατηγοριών. Παραδοσιακά, η βραδιά γκαλά αποτελεί το λαμπερό αποκορύφωμα της INHORGENTA MUNICH.

“Το INHORGENTA AWARD είναι ο τρόπος μας να προσφέρουμε μια μεγάλη σκηνή για εξαιρετικές δημιουργίες από τη βιομηχανία κοσμημάτων, ρολογιών και πολύτιμων λίθων. Δηλαδή από ένα κόσμημα, από έναν νεαρό πρωτοεμφανιζόμενο ή ένα ιδιαίτερο ρολόι. Ή ακόμη από μια καθιερωμένη μάρκα μέχρι μια νέα ιδέα λιανικής πώλησης”, εξηγεί ο Stefan Rummel, διευθύνων σύμβουλος της Messe München.

“Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ισχυρή διεθνή συμμετοχή: 80 από τις 137 υποβολές προήλθαν από 37 χώρες του εξωτερικού”.

Οι νικητές των βραβείων

Τα διαχρονικά κοσμήματα, κομψά και διαχρονικής αξίας. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας “Fine Jewelry”, με κοσμήματα που ξεκινούν από τη λιανική τιμή των 2.000 ευρώ. Ο νικητής του βραβείου είναι το κόσμημα BINDER Jewellery με τη συλλογή “Perception Collection”.

“Fine Jewelry”

Στη νέα κατηγορία “High Jewelry of the Year” παρουσίασαν κοσμήματα μιας ξεχωριστής κατηγορίας με τιμή λιανικής πώλησης από 30.000 ευρώ και πάνω. Ο νικητής του βραβείου είναι ο Pavit Gujral με τα “Crab Earrings”.

“High Jewelry of the Year”

Αντίθετα, η κατηγορία “Fashion Jewelry” απευθυνόταν στα κοσμήματα ως αξεσουάρ για τις τρέχουσες τάσεις της μόδας με λιανική τιμή έως 2.000 ευρώ. Ο νικητής του βραβείου είναι η BOLTENSTERN με τα σκουλαρίκια “FABNORA Mix and Match”.

“Fashion Jewelry”

H “Designer of the Year” πέτυχε επίσης εξαιρετικό έργο στο σχεδιασμό, την καινοτομία και τη δεξιοτεχνία. Η νικήτρια του βραβείου είναι η Theodora D. με το δαχτυλίδι “Flamenco”.

“Designer of the Year”

Νέα ταλέντα διαγωνίστηκαν ως “Design Newcomer” με αυτοκατασκευασμένα κοσμήματα ή ρολόγια. Η νικήτρια του βραβείου είναι η Margret Hipp από τη Σχολή Χρυσοχοΐας του Pforzheim με τα σκουλαρίκια “PISCIS”.

“Design Newcomer”

Αλλά η κατηγορία “Watch Design” απαιτούσε καινοτόμο ιδέα και ανεξάρτητο σχεδιασμό με υψηλή αξία αναγνώρισης. Ο νικητής του βραβείου είναι η Uhrenfabrik Junghans με το “Junghans 1972 Competition”.

“Watch Design”

Φέτος, για πρώτη φορά, η κατηγορία “Gemstone Design of the Year” τίμησε ειδικά χρωματισμένους πολύτιμους λίθους, διαμάντια και αντικείμενα από πολύτιμους λίθους. Ο νικητής του βραβείου είναι ο Gerhard Hahn με το “bi-color Saphir”.

“Gemstone Design of the Year”

Ακόμη στην κατηγορία “Best Jeweler of the Year” τίμησαν ένα concept λιανικής πώλησης που δημιουργεί τάσεις. Ο νικητής του βραβείου είναι ο Sebastian Frost με το κατάστημά του στο μικρό ψαροχώρι Listed στην ανατολική ακτή του Bornholm στη Δανία.

Το λευκό, ειδικά κατασκευασμένο κτίριο στο λιμάνι αποτελεί το σκηνικό για την παραγωγή αποκλειστικών, χειροποίητων κοσμημάτων του από το 1999. Σήμερα επεκτείνεται ως “Smykke Concept Store” με καφέ και μπαρ.

“Best Jeweler of the Year”

Φέτος, τους υποψήφιους στις δύο κατηγορίες “Retailers Choice” τους επέλεξε επίσης η κριτική επιτροπή. Το εξειδικευμένο κοινό ψήφισε γι’ αυτές ηλεκτρονικά πριν από την εμπορική έκθεση, καθώς και επιτόπου την πρώτη ημέρα της έκθεσης.

Ο νικητής των “Retailers Choice Awards-Best Pieces of Jewelry” είναι η egf Manufaktur με το Retailers Choice. Ο νικητής των “Retailers Choice Awards-Best Watch” είναι η Casio Europe με το “G-SHOCK GM-B2100GD5AER”.

“Retailers Choice Awards-Best Pieces of Jewelry”
“Retailers Choice Awards-Best Watch”

Η κριτική επιτροπή

Καταξιωμένες προσωπικότητες πιστοποιούν την ποιότητα των βραβείων INHORGENTA AWARD. Αρχικά ο ειδικός σε θέματα ρολογιών Gisbert L. Brunner και ο σχεδιαστής κοσμημάτων Leo Eberlin. Επίσης η Sarah Fabergé (διευθύντρια ειδικών έργων Fabergé). Αλλά και η Anja Heiden (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της WEMPE) και ο Martin Julier (επικεφαλής του Gemlab Bucherer).

Ακόμη η Giorgia Mondani (ειδικός σε ρολόγια και ψηφιακός επιχειρηματίας) και ο σχεδιαστής Patrik Muff. Αλλά και η ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια Katerina Perez και η blogger και ιδιοκτήτρια ετικέτας μόδας Nina Schwichtenberg. Επίσης ο Christoph Stelzer (Dfrost, ειδικός στο λιανικό εμπόριο) και η Δρ. Christianne Weber-Stöber (διευθύνουσα σύμβουλος της Gesellschaft für Goldschmiedekunst e.V. (Γερμανική Ένωση Χρυσοχοΐας).

Η επόμενη Inhorgenta Munich, θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, από τις 16-19 Φεβρουαρίου 2024.

Επίσης σε αυτήν το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επιχειρηματικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024 για την Inhorgenta Munich, θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς θα γιορτάσει επέτειο-ορόσημο για την ιστορία της, συμπληρώνοντας 50 χρόνια σταθερής και επιτυχημένης παρουσίας!

Πηγή: inhorgenta.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα