Από τα ορυχεία στα δάχτυλα.

Το JCK Talks υπογραμμίζει τη σημασία της διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού διαμαντιών.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το JCK Talks, η γνωστή πλατφόρμα για διεισδυτικές συζητήσεις στον κλάδο του κοσμήματος, φιλοξένησε ένα συναρπαστικό πάνελ για τη βιωσιμότητα στο JCK Las Vegas Show – The Venetian Expo. Με τον τίτλο “Από το ορυχείο στο δάχτυλο: διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού διαμαντιών”. Η συνεδρία εμβάθυνε σε κρίσιμες πτυχές της ηθικής προμήθειας, της διαφάνειας και των πρακτικών βιωσιμότητας στη βιομηχανία φυσικών διαμαντιών.

Συντονιστές είχε την Tracey Ellison, The Diamonds Girl, και τον Grant Mobley, Jewelry & Watch Editor του περιοδικού Only Natural Diamonds και του Natural Diamond Council. Στο πάνελ συμμετείχαν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από τον τομέα των διαμαντιών.

Ο Sabyasachi Ray, εκτελεστικός διευθυντής της GJEPC και ο Naseem Banu Lahri, διευθύνων σύμβουλος της Lucara Botswana. Επ ο Ilan Messika, διευθύνων σύμβουλος της Andre Messika, και η Alisa Amupolo, διευθύνουσα σύμβουλος της Namdia.

Κατά τη διάρκεια της ζωηρής συζήτησης, στο πάνελ συζήτησαν διάφορα βασικά ερωτήματα που βρίσκουν απήχηση τόσο στον κλάδο όσο και στους καταναλωτές. Με πάθος διερεύνησαν θέματα όπως η σημασία των λίθων ηθικής προέλευσης για τους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές. Επίσης οι επιπτώσεις των κυρώσεων της G7. Αλλά και η διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού φυσικών διαμαντιών και οι πρακτικές και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας στον κλάδο.

Η σύνοδος έριξε φως στην αυξανόμενη συνείδηση και ζήτηση για ηθικά προερχόμενους λίθους στην αγορά. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για διαφάνεια σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού διαμαντιών. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ μοιράστηκαν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες των οργανισμών τους και τη συλλογική δέσμευση του κλάδου για πρακτικές βιωσιμότητας. Ακόμη τόνισαν τη σημασία της υπεύθυνης εξόρυξης, των ηθικών προτύπων και της κοινωνικής ευθύνης.

Πηγή: thejewelrymagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα