Αισιοδοξία στην Bangkok Gems & jewelry Fair.

Οι εκθέτες, οι αγοραστές και οι διοργανωτές αισθάνονταν θετικά καθώς η 68η έκθεση πολύτιμων λίθων και κοσμήματος της Μπανγκόκ έφτανε στο Σαββατοκύριακο που ήταν ανοιχτή για το κοινό. Επίσης λόγω της μεγάλης συμμετοχής των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των ημερών που ήταν μόνο για το εμπόριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 6-10 Σεπτεμβρίου στο Queen Sirikit National Convention Center. Επέστρεψε φέτος στην πλήρη χωρητικότητά της μετά τη μείωση του αριθμού των εκθέσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η προσέλευση θα φθάσει συνολικά τις 30.000, ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Οι επισκέπτες φτάνουν στην έκθεση πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Μπανγκόκ

Επαγγελματίες κοσμηματοπώλες κατέφθασαν από όλο τον κόσμο για να αγορ χύμα έγχρωμους πολύτιμους λίθους. Κατελάμβαναν περίπου το ήμισυ του εκθεσιακού χώρου της έκθεσης. Yπήρξε παρουσία από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός εκθε ήταν από την Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

“Η έκθεση πηγαίνει εξαιρετικά”, δήλωσε η Sanjana Timsina, εκπρόσωπος πωλήσεων της Perfect Shine Global, χύμα λίθων, με έδρα την Μπανγκόκ. “Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή ως κόμβος για τους έγχρωμους λίθους. Οπότε οι άνθρωποι έρχονται εδώ αναζητώντας ρουμπίνια, ζαφείρια και σμαράγδια υψηλής ποιότητας. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους από την Κίνα, αλλά περιμένουμε περισσότερους ανθρώπους από τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία”.

Το τοπικό κοσμηματοπωλείο Beauty Gems ήταν ένας από τους εκθέτες στην έκθεση της Μπανγκόκ.

“Η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι και, μέχρι στιγμής, καλύτερη από την αρχή του έτους”. Δήλωσε ο Adipong Thawornviriyanan, από τον προμηθευτή ρουμπινιών Sung Gems στην περιοχή Chanthaburi της Ταϊλάνδης. “Τα μεμονωμένα ρουμπίνια, ως επί το πλείστον μη επεξεργασμένα -κάποιοι αγοραστές προτιμούν φυσικές πέτρες- είναι δημοφιλή”.

Περίπτερο Beauty Gems

Η αγορά έγχρωμων πολύτιμων λίθων της Ταϊλάνδης έχει γνωρίσει μια αναζωπύρωση μετά την πανδημία. Πρόσφατα αυτό ώθησε εταιρείες όπως η Gemfields με έδρα το Λονδίνο και η Fura του Ντουμπάι να μεταφέρουν τα κέντρα δημοπρασιών τους στη χώρα. Επιπλέον, η χώρα είναι παγκοσμίως γνωστή για την τεχνική της θερμικής επεξεργασίας. Δηλαδή την τεχνική που μπορεί να αποσπάσει το πιο εξαίσιο φως, τη διαύγεια και την απόχρωση από τους έγχρωμους πολύτιμους λίθους.

Περίπου ο μισός εκθεσιακός χώρος ήταν για τους χύμα έγχρωμους πολύτιμους λίθους.

Μπορεί οι έγχρωμοι πολύτιμοι λίθοι να αποτελούν το κύριο πόλο έλξης της έκθεσης της Μπανγκόκ. Αλλά το ασήμι, ο χρυσός και τα διαμάντια είχαν επίσης μεγάλη παρουσία. Τα εκλεκτά κοσμήματα στην έκθεση περιλάμβαναν τα πάντα. Από βιώσιμες δημιουργίες από καθαρό χρυσό αλλά και παρουσιάσεις με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους και διαμάντια και ευφάνταστα σχέδια.

Η Nutchaya Maneewetwarodom, διευθύνουσα σύμβουλος της Taevika με έδρα το Chanthaburi, ήταν ευχαριστημένη. Υπήρχε ανταπόκριση για τα μοναδικά κοσμήματά της με φίλντισι, ροζ ζαφείρια, ροζ χαλαζία και άλλα. “Τους ανθρώπους τους έλκει το στυλ αλλά και η αφήγηση της ιστορίας κάθε κομματιού”, δήλωσε. Τα έργα της η Maneewetwarodom παρουσίασε τόσο στο περίπτερό της όσο και στην έκθεση “Magnificent 40-Year Journey of Brilliance” που παρουσίαζε Ταϊλανδούς τεχνίτες.

Χύμα πολύτιμοι λίθοι

Ο Rupak Kumar Agrawal, στέλεχος μάρκετινγκ της Jay Vijay Diamond Co., δήλωσε στο JCK. “Τα διαμάντια CVD [εργαστηριακής καλλιέργειας] δυσκολεύουν λίγο την αγορά. Αλλά πιστεύουμε ότι τα φυσικά θα κινηθούν περισσότερο”. Αναμένει ότι οι πωλήσεις θα έχουν άνοδο τις τελευταίες ημέρες της έκθεσης.

“Υπάρχουν κάποιες παραγγελίες, υπάρχει ενδιαφέρον”, δήλωσε ο Mohammed Mahallati, διευθυντής της Mahallati Jewellery, μιας εταιρείας του Ντουμπάι που κατασκευάζει στην Ταϊλάνδη. “Δεν χρειάζεται να κάνετε μια πώληση εδώ αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είσαι σε επαφή, να χτίσεις το πελατολόγιό σου, να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν”. Η Mahallati έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία της Ταϊλάνδης και κατέλαβε περίοπτη θέση στην έκθεση.

Η έκθεση πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Μπανγκόκ αναμένουν να αποφέρει σχεδόν 85 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Phusit Ratanakul Sereroengrit, γενικού διευθυντή του Τμήματος Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου του Υπουργείου Εμπορίου της Ταϊλάνδης, το οποίο διοργάνωσε από κοινού την εκδήλωση με το Ινστιτούτο πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Ταϊλάνδης. Τα κοσμήματα αλλά και οι πολύτιμοι λίθοι αποτέλεσαν την ένατη μεγαλύτερη εξαγωγή της Ταϊλάνδης το 2022 και οι αξιωματούχοι του κλάδου προβλέπουν αύξηση έως και 10% φέτος.

Πηγή: jckonline.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα