Αύξηση εκθετών και επισκεπτών στην 37η KOSMIMA.

Περισσότερες οι εμπορικές πράξεις στη φετινή έκθεση. Ευνοϊκό το κλίμα για περαιτέρω αύξηση εκθετών στη διοργάνωση του 2024.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA». Aριθμός αυξημένος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. H έκθεση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η φετινή KOSMIMA άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκθέτες, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες εμπορικές πράξεις χάρη στην αυξημένη προσέλευση. Στο πλαίσιο αυτό στην πλειονότητά τους οι εκθέτες εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση. Ενώ το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση των εκθετών το 2024.

Οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης KOSMIMA προήλθαν από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Σκύδρα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Πέλλα, Λάρισα, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Νάουσα, Βόλο, Κόρινθο, Κοζάνη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Βέροια, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Καβάλα και Φλώρινα) και από το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Καναδά, Σερβία, Μαυροβούνιο και Τουρκία).

Ο αριθμός των εκθετών της 37ης KOSMIMA ήταν αυξημένος κατά 10%. Ενώ ο εκθεσιακός χώρος μεγαλύτερος κατά 30% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης. Ειδικότερα, η φετινή έκθεση φιλοξένησε 50 άμεσους εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία και Ελβετία). Ενώ εκπροσωπήθηκαν και οίκοι από Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Εσθονία σε εκθεσιακό χώρο 1.121 τ.μ.

Κατά τη διάρκεια της KOSMIMA απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO. Είχε σαν θέμα «Πολυμορφικότητα-οι πολλαπλές χρήσεις ενός κοσμήματος». Παράλληλα, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις «Συνθετικά διαμάντια: Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο» και «Τα μυστικά των Σμαραγδιών».

Το επόμενο «ραντεβού» του κλάδου του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για τις 23-26 Φεβρουαρίου του 2024 στην Athens International Jewellery Show.

Πηγή: helexpo.gr

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα